Кабінет міністрів вніс у Верховну раду зміни до державного бюджету на 2020 рік у зв'язку з пандемією коронавірусу. Про це повідомляється на сайті парламенту. Проект закону №3279 про внесення змін до ЗУ "ПРО державний бюджет України на 2020 рік" було зареєстровано у неділю, 29 березня.

Одними з найрезонансніших питань, які мають розглядатися на засіданні є зміни фінансування, пов'язані із поширенням коронавірусу, скандальний законопроект щодо продажу ринку землі та введення режиму онлайн голосувань для нардепів до 24 квітня.

Верховна Рада, фото: Знай.uа
Верховна Рада, фото: Знай.uа

Зі слів нардепа Марини Бардіна, ці рішення є наразі дуже важливими, тож мають бути прийняті. Однак для цього потрібно, аби проголосувало 226 депутатів. Позачергове пленарне засідання відбудеться згідно з розпорядженням Голови Верховної Ради України.

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець заявив, що на позачерговому засіданні уряду підтримали його ідею посилення карантинних заходів. Прийнятою постановою уряду передбачається покладання обов'язку дотримання режиму самоізоляції на осіб, що контактували із зараженими коронавірусом. Також передбачається обсервація 14 днів для осіб, які прибули з країн і регіонів в яких є лабораторно підтверджені факти зараження Covid-19.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Ємець, фото: МОЗ
Ємець, фото: МОЗ

Крім того, на обласну та Київську міську державні адміністрації покладається функція забезпечення облаштування спеціальних установ для організації обсервації, транспортування до них осіб, а також медичний нагляд за ними.

Також до 5 квітня Міністерство цифрової трансформації України зобов'язали розробити і впровадити Електронний сервіс для проведення моніторингу дотримання режиму самоізоляції і обсервації.

Розпорядження Голови ВР України про скликання позачергового пленарного засідання
Розпорядження Голови ВР України про скликання позачергового пленарного засідання

Розпорядження Голови ВР України про скликання позачергового пленарного засідання
Розпорядження Голови ВР України про скликання позачергового пленарного засідання

Головне із запропонованого Мінфіном щодо змін до бюджету:

  • Зменшити видатки на пільги та субсидії з 47,5 млрд грн до 39,33 млрд грн (- 8 млрд грн). Обумовлено переглядом ціни на газ.
  • Засоби держфонду регіонального розвитку в розмірі 7,5 млрд спрямувати на протидію коронавірусу у регіонах.
  • Не направляти 4 млрд субвенцій з казни у місцеві бюджети на розвиток територій
  • Скоротити видатки бюджету — з 4 млрд до 0 передбачені на здешевлення кредитів, купівлю техніки і обладнання для фермерів.
  • Повністю прибрати субвенцію з держбюджету місцевим бюджетам на виплати молодим вчителям — 1,5 млрд.
  • Підготовка і участь національних збірних команд України в Паралімпійських і Дефлімпійських іграх має зменшитися з 981 млн грн до 51 млн (- 930 млн).
  • Скоротити видатки на розвиток спорту інвалідів та їх фізкультурно-спортивну реабілітацію з 956 млн до 371 млн (-585 млн).
  • Прибрати 500 млн з видатків на будівництво об'єктів загальнодержавного значення в сфері культури.
  • Не витрачати 500 млн на проект «Зшивання країни — проект мобільності молоді«.
  • Знизити держпідтримку кінематографії з 755 млн до 5 млн (- 700 млн).
  • Скоротити підтримку комплексної реформи державного управління з 600 млн грн до 1 млн.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, знижки 50% у ресторанах та новий курс долара - що зміниться після карантину в Україні. У Києві остаточно закриються 100 ресторанів і кафе

Як повідомляв портал "Знай.ua", інфікована Covid-19 парафіянка могла заразити десятки парафіян церкви на Закарпатті. Навіть релігійні міркування не повинні бути приводом порушувати карантин

Також "Знай.ua" писав, що "Через пару тижнів буде пізно" - емігрантка в Італії попередила про неминучу катастрофу від коронавірусу. Крик емігрантки про пандемію в Італії налякав соцмережі