Народний депутат від партії "Слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк презентувала текст нового законопроєкту щодо внесення змін до Кримінального кодексу, який передбачає штрафи до 17 тисяч гривень або позбавлення волі до 8 років за злочини, вчинений на основі ґендерної неприязні або нетерпимості до сексуальної орієнтації.

Про це стало відомо завдяки опублікованому тексту законопроєкту на сайті українського парламенту.

Верховна Рада в масках, фото: REUTERS / Stringer
Верховна Рада в масках, фото: REUTERS / Stringer

Відомо, що нардеп запропонувала доповнити КК статтею, в якій буде прописано, що публічні заклики до ворожнечі, переслідування чи приниження гідності через сексуальну орієнтацію повинні каратися штрафом від 200 до 500 неоподатковуваних податком мінімумів (3400-8500 грн), або обмеженням волі до 5 років.

А в тому випадку, якщо такі дії здійснювалися посадовими особами, службовими особами або групою, штраф становитиме до 1 тисячі неоподатковуваних податком мінімумів (17 тис. грн) або позбавлення волі до 8 років.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Крім того, пропонується додати положення про приниження гідності через сексуальну орієнтацію в інші статті Кримінального кодексу в якості обтяжуючої обставини. Таким чином, наприклад, погроза вбивством з мотивів нетерпимості до сексуальної орієнтації каратимуться до 5 років позбавлення волі. А умисне вбивство людини з мотивів нетерпимості до його сексуальної орієнтації — до 15 років позбавлення волі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як живуть "бідні" слуги народу в багатій Швеції — без асистентів і авто.

Як повідомляв Знай.uа Дубинський знайшов відповідь, чому Нефьодов залишився в Кабміні.

Знай.uа писав, хто голосував за відкриття ринку землі: поіменний список.