У неділю, 29 жовтня, стали відомі результати другого туру президентських виборів у Бразилії.

Про це повідомляє Reuters.

У повідомленні йдеться, що в ході другого туру президентських виборів переміг представник Соціал-ліберальної партії Жаір Болсонару.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Ультраправий Болсонару набрав 55,2% голосів. Його суперником був представник лівої Партії трудящих Фернанду Аддад.

Жаір Болсонару обіцяє очистити політику, боротися зі злочинністю та корупцією. Під час передвиборної гонки він був тяжко поранений, тому майже не вів агітації, але здобув перемогу, незважаючи на це.

Колишній капітан у багатьох викликає занепокоєння через обіцянки усунути своїх політичних опонентів і провокаційних заяв на адресу жінок, геїв і расових меншин.

"Ми не можемо і далі загравати з соціалізмом, комунізмом, популізмом і крайнім екстремізмом. Ми маємо намір змінити долю Бразилії", - заявив Болсонару після оголошення результатів виборів.

Нагадаємо, 6 вересня під час мітингу в місті Жуіз-ді-Фору кандидат у президенти Бразилії Жаір Болсонару був важко поранений.

Невідомий чоловік накинувся з ножем на кандидата в президенти. Правоохоронцям вдалося затримати зловмисника. Про це повідомляє видання O Globo.

Болсунару
Болсунару

У момент нападу кандидат виступав на півдні країни. Правоэкстремістський політик отримав ножове поранення черевної порожнини.

Поранений він був госпіталізований, переніс операцію і перебуває в стабільному стані.
Поліція затримала нападника. Ним виявився безробітний місцевий житель, який у соціальних мережах часто критикував Жаїра Болсонару.

Син Флавіу Болсонару повідомив у Twitter, що після інциденту батька госпіталізували майже при смерті.


Як писав раніше Знай.ua, десятки тисяч представниць прекрасної статі в Бразилії взяли участь в акціях протесту проти одного з основних кандидатів на посаду президента Жаїра Болсонару через його висловлюваня, просочені гомофобією, і негатив на адресу жінок. Таку інформацію повідомляє видання Сегодня.

Гаслом протестів виявилася фраза Ele Nao – "Не він".


Також Знай.ua писав про те, що у європейській країні ввели кримінальне покарання за гомофобію і трансфобію.