Десятки тисяч представниць прекрасної статі в Бразилії взяли участь в акціях протесту проти одного з основних кандидатів на посаду президента Жаїра Болсонару через його висловлюваня, просочені гомофобією, і негатив на адресу жінок. Таку інформацію повідомляє видання Сегодня.

Гаслом протестів виявилася фраза Ele Nao – "Не він".

Як стало відомо після останніх соціологічних опитувань, саме Болсонару виявився лідером передвиборчих перегонів на пост глави держави, вибори якого мають відбутися вже через тиждень - 7 жовтня.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Військовий у минулому Болсонару, крім сексизму та гомофобії, знаменитий своїми праворадикальними поглядами.

Одного разу він у зверненні до жінки-політика з Бразилії в обличчя їй заявив, що вона "не варта навіть того, щоб її зґвалтували". Крім цього, у своїх висловлюваннях Болсонару зрівняв гомосексуалізм і педофілію.

В Бразилії Болсонару іноді називають місцевим Дональдом Трампом.

До речі, політика активно підтримують євангельські християни, які в захваті від його позиції про заборону абортів.

Мітинги проти Болсонару проводилися як всередині країни, так і за кордоном, де були підтримані вихідцями з Бразилії.

Також дух протесту прийшов і в Іспанію. Так, у Барселоні відбулися сутички між прихильниками і противниками незалежності Каталонії, під час яких побилися правоохоронці та активісти.

Місцева влада просила два табори поміняти свої маршрути, проте вони все ж епічно зустрілися в центрі Барселони, де активісти кинули каску у бік поліцейських, останні дістали кийки і почалося місиво. Кілька людей отримали травми. Зіткнення потрапило на фото і відео.

Нагадаємо, також стало відомо, що у Києві активісти під посольством США вимагали відставки Ситника.

До того ж, раніше Знай.UA розповідав, що росіяни взяли штурмом адміністрацію Путіна.

Крім цього, Знай.UA повідомляв, що кримчани вийшли на мітинг проти Путіна. Наголошується, що причиною обурення стала нова пенсійна реформа. Мітинг пройшов у Сімферополі.