В Барселоні (Іспанія) відбулися демонстрації прихильників і противників незалежності Каталонії, в ході яких були помічені сутички активістів з правоохоронцями. Таку інформацію повідомляє видання La Vanguardia.

До речі, ті, хто проти незалежності, наприклад, Поліцейський союз, створили марш, щоб віддячити працівників поліції і Цивільної гвардії за їх дії в ході референдуму про незалежність Каталонії 1 жовтня 2017 року.

Марш обурив прихильників незалежності даного регіону, так що вони вирішили організувати свою акцію у відповідь. Місцева влада закликали організаторів демонстрацій поміняти свої маршрути, однак обидва маршу закінчилися в центрі Барселони. Сутички почалися після того, як один з прихильників незалежності Каталонії кинув каску в учасника протилежної демонстрації. Правоохоронці взялися за кийки, щоб відштовхнути активістів однієї акції від іншої.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

На даний момент стало відомо, що кілька мітингувальників отримали незначні ушкодження, як мінімум один чоловік був заарештований.

Слід уточнити, що 1 жовтня прихильники незалежності Каталонії збираються організувати акцію на честь річниці референдуму про незалежність Каталонії, названого владою Іспанії протизаконним.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Києві відбувся масштабний мітинг, в ході якого активісти наполягали на відставці голови Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника.

Зазначимо, що мітинг пройшов 27 вересня під посольством США. Так, його учасники прагнули звернути увагу американської сторони на невиправдану спробу захистити Ситника, при цьому не маючи достатньої інформації про його життя і діяльності в межах займаної посади.

Активісти повідомили, що вони не вимагають закриття НАБУ, а просять звернути увагу на те, що Ситник не справляється зі своєю роботою і його необхідно замінити на професіонала, а не "допомагати триматися за крісло".

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що найбільший в світі авіаперевізник оголосив про страйк, незважаючи на заплановані 190 рейсів з 30 тисячами пасажирів.

Також Знай.UA раніше писав, що в Ізраїлі розлючені фанати влаштували жорстоку бійку прямо на баскетбольному матчі, і потрапили на відео.

Крім цього, Знай.UA розповів, що в Швейцарії фанати футболу зірвали гру через кіберспорт.