Увечері 24 квітня Кабінет міністрів звільнив керівників податкової та митної служби — Сергія Варланова і Максима Нефьодова, також звільнено їхніх заступників. У міністерстві фінансів прокоментували звільнення, заявивши, що Нефьодов і Верланов виявилися нездатними виконувати покладені на них задання і втратили довіру людей.

Чи можна сподіватися, що на відповідні посади прийдуть люди більш компетентні? Про це розповів економіст Юрій Атаманюк в ефірі Politeka Online.

″Дя того, щоб прийшли більш компетентні люди, потрібно, щоб було справедливе тло для цього. Що я маю на увазі. Останнім часом складається така ситуація, що приходить банда, як вахтовим методом — пограбували пів року, пішли - приходять інші. За попередників або забувають, або вони з Лондону щось там віщають, живучи за гроші українців в гарних особняках...″, - зазначив експерт.

економіст Юрій Атаманюк в ефірі  Politeka Online, скріншот з відео
економіст Юрій Атаманюк в ефірі Politeka Online, скріншот з відео

Для того, щоб прийшла чесна людина, потрібно щоб чесно працювала система. І якщо попередники скоїли злочин, то вони повинні за це відповісти, переконаний Атаманюк.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Експерт підкреслив, що якщо цієї відповідальності не буде, тоді кожен, хто прийде на місце того ж Верланова чи Нефьодова, буде робити те саме — грабувати: ″ у мого попередника вийшло пограбувати, значить тепер моя черга...″

″Поки не буде відповідальності щодо Нефьодова, щодо Варланова, щодо Маркарової, поки не буде дано оцінки правоохоронними органами — об'єктивна, зрозуміла суспільству, з ревіхіями і зустрічними перевірками, з допитами і очними ставками всіх персоналій, - доти не буде цієї основи для заміни. Тому що повинна прауцювати система... Ми ж розуміємо, що те, що робили Нефьодов чи Варланов — вони не могли робити самі. Вони не могли це робити без правоохоронних органі, без вищестоящих органів в Кабінеті міністрів, без певних людей в Офісі президента. Чудес не буває″, - підкреслив Атаманюк.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо,економічний експерт Юрій Атаманюк розкритикував українську владу

Як повідомляв портал Знай.ua, команда Зеленського призначила конкурс на голову податкової всього на 1 день з зарплатою 1000 доларів

Також Знай.ua писав, влада стала на захист спекулянтів, знищуючи фермерів - Білецький передбачив наслідки "корупційної політики"