Міністерство охорони здоров'я України вже готує офіційні документи, в яких прописано положення щодо пом'якшення карантинного режиму з переліком правил роботи для кафе, господарських магазинів та салонів краси.

Про це стало відомо завдяки повідомленню головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка в мережі Facebook.

Віктор Ляшко, фото YouTube
Віктор Ляшко, фото YouTube

"Урядом планується пом'якшення карантину... Зараз ми вже фіналізуємо часові вимоги для проведення профілактичних заходів при здійсненні обслуговування в перукарнях і салонах краси, під час торгівлі господарськими товарами, роботи кафе, автомийок, надання адвокатських і нотаріальних послуг тощо", - заявив Віктор Ляшко.

Також головний санлікар наголосив, що даний документ буде опубліковано МОЗ України на вихідних, щоб у підприємців був час для підготовки до відкриття.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Повне скасування карантину без введення обґрунтованих профілактичних заходів 120-140 тис. смертей до кінця вже цього року. Ось такий прогноз отримав від Kyiv School of Economics", – підкреслив Ляшко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні масово скоротять лікарів, МОЗ відповіли на наболілі питання медреформи.

Як повідомляв Знай.uа суворі обмеження і вхід по одному, Ляшко назвав головні умови відкриття ринків.

Знай.uа писав, ринки відкриються, незважаючи на карантин — українці дізналися, коли можна буде придбати розсаду і труси.