Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не буде скасовувати військовий парад до 9 травня на честь 75-річчя Перемоги через смертельний коронавірус, який бушує у всьому світі.

Про це повідомляє держагентство БелТА.

"Повинен сказати, що ми не можемо скасувати парад. Просто не можемо. Я довго над цим думав. Звичайно, це емоційна, глибоко ідеологічна річ", - сказав Лукашенко,

Водночас, за його словами, він вже поспілкувався з організаторами та попередив їх, що на парад "нікого силою тягти не треба", особливо людей похилого віку.

Лукашенко, фото з вільних джерел
Лукашенко, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

"Не хочуть люди, бояться, бережуть здоров'я - ми це зрозуміємо. Досить сьогодні бажаючих - тисячі і тисячі людей хочуть, щоб цей захід пройшов… Я дотримуюся своєї тактики - старих треба поберегти. Ми всі бачимо, що всі ці інфекції насамперед чіпляються за старих, хоча хворіють і молоді. Тому нікого на цей масовий захід тягти не треба", - сказав він.

Окрім цього лідер Білорусі підкреслив, що цей парад є "не найнебезпечніше з точки зору епідеміологів і вірусологів захід".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лукашенко заборонив білорусам вмирати.

Як повідомляв Знай.uа у Зеленського анонсували новий етап розведення військ на Донбасі, перші деталі.

Знай.uа писав, Лукашенко змушений просити допомоги в Європі — Білорусь страждає від пандемії.