Президент Володимир Зеленський хоче покласти на Службу безпеки функції по захисту морально-етичних цінностей у рамках нацбезпеки. Про це йдеться в законопроекті №3196 "Про внесення змін до Закону "Про службу безпеки України".

В перехідних положеннях цього закону пропонується внести зміни також до закону "Про національну безпеку України". Зокрема, пропонується ввести поняття "Об'єкти національної безпеки України".

Володимир Зеленський, скріншот: YouTube
Володимир Зеленський, скріншот: YouTube

Так, в число об'єктів нацбезпеки морально-етичних цінностей суспільства входять людина і громадянин, суспільство, держава. У визначенні об'єктів вказані духовні, морально-етичні, культурні, історичні, інтелектуальні та матеріальні цінності суспільства, інформаційне та навколишнє середовище, природні ресурси. Також враховується розвиток духовності та моральних основ.

Варто уточнити, що в запропонованій редакції безпосередньо закону про СБУ поняття "об'єкти нацбезпеки" немає. Тому у відомства немає прямих обов'язків наглядати за сферою моральних цінностей.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Якщо скасувати карантин – це плюс 120 тисяч смертей" - Зеленський попередив українців у новому зверненні.

Як повідомляв портал Знай.uа, у МОЗ порівняли темпи поширення коронавірусу в Україні з Італією та Іспанією.

Також портал Знай.uа писав, що додаток "Дія" відслідковуватиме кожен крок українців – тепер з дому ні ногою.