У середу, 6 травня, Україна відзначає День Піхоти. З цього приводу Президент України Володимир Зеленський записав нове відеозвернення до свого народу. У зверненні президент розповів про актуальні проблеми українського суспільства, таких як коронавірус і пов'язаний з ним карантин, борги перед медпрацівниками і т. д.

У першу чергу, Президент привітав мужніх українських піхотинців з професійним святом.

Також він заявив, що кількість людей, які вилікувалися від коронавіруса, зростає. За словами президента, виходити з карантину Україна буде дисципліновано і поетапно. Головам усіх ОДА Зеленський доручив погасити заборгованості перед лікарями і пообіцяв, що в регіонах, де будуть невиплати, голови будуть позбавлені зарплат, а можливо і посад.

Щодня кількість українців, які одужали від коронавірусу, стабільно зростає. Це додає оптимізму. Водночас ми не повинні розслаблятися, треба виходити з карантину дисципліновано та згідно з поетапним планом. А тепер – про ставлення до наших лікарів у окремих регіонах. Нагадую, що ще в середині квітня уряд переказав кошти для виплати надбавок медикам, які протидіють COVID-19. Проте в окремих областях ці кошти не було виплачено. Я розумію, що це звернення можуть дивитися діти, тож не можу сказати всіх слів, яких заслужили окремі чиновники на місцях. Шановні голови ОДА, доручаю якнайшвидше погасити заборгованість перед лікарями, інакше можете залишитися не тільки без заробітної плати, а й без посади. На наступному тижні ми отримаємо інформацію по кожній лікарні та кожному медичному працівнику щодо одержання зарплати та надбавок. Далі кілька слів про політику. Розуміючи свої мізерні шанси на місцевих виборах, деякі партії намагаються змінити законодавство і встановити надумані бар’єри для регіональних партій. Таким чином старі політики хочуть попри політичну волю мешканців області «пролізти» до місцевих органів влади. Фактично ж – позбавити невеликі партії та безпартійних громадян можливості змінювати свій регіон на краще. Я цього не допущу. Право бути обраним – це конституційне право кожного громадянина України. Тому ніяких 2/3, 5% чи інших «схем» не буде. Це позиція і моя, і партії «Слуга Народу».

Geplaatst door Володимир Зеленський op Woensdag 6 mei 2020

Популярні новини зараз
Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Говорив Зеленський і про те, що ні в якому разі не допустить проникнення в парламент старих політиків проти народної волі.

"Ніяких двох третин, п'яти відсотків або інших "схем" не буде", - сказав Зеленський.

обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, киянам дозволили пити каву на вулиці, на черзі – шаурма.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що у Києві відкрили рінк, але спробувати товар "на зуб" тепер не вийде.

Також портал "Знай.uа" пишучи, що карантин можуть продовжити до серпня, в Кабміні стривожили прогнозом.