Лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук планує скласти повноваження народного депутата. При цьому співак і політик не планує виходити зі складу партії.

Про це повідомляє LB.ua з посилання на джерела у партії "Голос".

Начебто з відповідною заявою Вакарчук має виступити 11 червня на брифінгу в Маріїнському парку.

Повідомляється, що в політичній партії був конфлікт щодо відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Вакарчук відмовився підписувати проект постанови за відставку міністра.

Святослав Вакарчук, скрін з відео
Святослав Вакарчук, скрін з відео

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Однак деталі конфлікту не висвітлюються, а у партії їх назвали "робочими дискусіями".

Також подейкують, що Вакарчук практично повністю відсторонився від участі в роботі Верховної Ради і партійного життя, практично плануючи перетворитися на рядового члена організації.

Імовірно, відставка Вакарчука пов'язана з наближенням місцевих виборів: начебто члени "Голосу вимагають більш чіткого позиціювання, чому початковий лідер партії перешкоджає.

Варто відзначити, оголошення для членів "Голоси" було зроблено сьогодні вранці, ще кілька днів тому про прийняте рішення знали лише в найближчому колі Вакарчука. При цьому перед засіданням фракції депутатів попросили здати мобільні телефони, планшети і годинник - щоб уникнути витоку інформації.

Вакарчук не вперше покидає парламент за власним бажанням. У 2007 році на позачергових виборах до Верховної Ради Вакарчук був 15-м номером у списку "Нашої України - Народної самооборони", отримав депутатський мандат, але через рік добровільно склав повноваження.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Вакарчук віддав партію жінці: "Голос" очолила Кіра Рудик.

Як повідомляв портал Знай.ua, Вакарчук відхрестився від звинувачень та офшорів, - "Я сплачую!"

Також Знай.ua писав, що Лідер "Голосу" Вакарчук десятиліттями не платив податки: "Ви зобов'язані здати свій мандат".