Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що вже цього року в Україні мають запровадити нульове або одноразове декларування.

Про це він розповів під час прес-конференції з нагоди 100 днів роботи уряду.

Відтак, за його словами, уряд хоче запровадити в Україні до кінця 2020 року нульове декларування. "Нульова декларація - ми плануємо робити це в цьому році, - сказав він.

Варто зауважити, що нульове декларування передбачає, що при заповненні документів можна вказати тільки ті доходи і активи, які особа вважатиме за потрібне. Таке декларування також покликане розкрити всі активи, що належать фізичним особам на праві приватної власності. При подачі такої декларації можна не вказувати джерела походження і вартість задекларованих активів.

Денис Шмигаль, фото Facebook
Денис Шмигаль, фото Facebook

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Щоправда, вже в одноразовій декларації необхідно вказати:

  • активи фізичної особи у вигляді валютних цінностей;
  • цінні папери;
  • рухоме та нерухоме майно;
  • об'єкти незавершеного будівництва, частки (паї) у майні юридичних осіб;
  • інші майнові та нематеріальні активи - як в Україні, так і за кордоном.

Окрім цього, громадянин повинен на свій розсуд вказати дохід, який був витрачений на вищезазначене майно, але з якого не було сплачено податок на доходи фізосіб (ПДФО) і сплатити податок нижче звичайної ставки в 9%.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що політолог показав, як Зеленський та його "слуги" посилено пиляють бюджет - "Ціною ваших нікчемних життів".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський б’є на сполох через рекорди вірусу - під загрозою магазини, ринки, транспорт

Також "Знай.ua" писав, що Володимир Зеленський заявив, що планує скасувати візи для іноземців, які відвідують Україну з туристичною метою.