Президент Володимир Зеленський подав до суду на художника та ведучого телеканалу "Прямий" Сергія Пояркова за погрози на свою адресу. Дані про цей позов з'явилися в реєстрі судових справ.

Уточнюється, що справу розглядатиме Шевченківський районний суд Києва 30 червня в 13:30. Зеленський у даному судовому процесі є потерпілим, а Поярков – обвинуваченим.

Служба безпеки України вручила скандальному художнику обвинувальний акт у рамках справи про погрози президенту. Так, Поярков звинувачується в "погрозі або насильстві щодо державного чи громадського діяча".

Детального пояснення в матеріалах суднового реєстру немає, але, ймовірно, позов пов'язаний з тим, що Сергій дозволив собі негативно відгукуватися про Зеленського в прямому ефірі передачі.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Згідно ст. 346 КК України, погроза вбивством, заподіянням шкоди здоров'ю, знищенням або пошкодженням майна, а також викраденням або позбавленням волі на адресу президента України та інших вищих посадових осіб держави, а також їх близьких родичів, вчинена у зв'язку з їх державною чи громадською діяльністю, карається позбавленням волі на строк до 5 років.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 24 травня Поярков вирішив пожартувати на Майдані і очорнити Зеленського, вийшло так собі: "Я попісяв".

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський постійно порушує карантин під час хвороби дружини, Мендель проговорилася.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленському загрожує штраф від 34 тис. грн до 170 тис. грн за порушення правил карантину під час візиту до Хмельницького.