Прес-секретарка глави держави Володимира Зеленського Юлія Мендель зізналася, що в неї батьки медики, а відтак, їм незабаром піднімуть заробітну плату, яку напередодні ініціював президент.

Про це вона написала на власній сторінці в Instagram.

"У мене мама і тато у мене медики! Президент України ініціював підвищення зарплат лікарям другої ланки та медперсоналу з 1 вересня. Зарплата лікарів другої ланки в Україні нині одна з найнижчих, що неприпустимо для цивілізованої країни, а тим більше – в умовах ускладненої епідемічної ситуації", - написала вона.

Мендель, фото: Instagram
Мендель, фото: Instagram

Також Мендель додала, що урядовці вже представили цифри, які вони підготували до наради за завданням Президента.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"На підвищення зарплат готові виділяти понад 2 млрд грн щомісяця. Це дасть змогу забезпечити підняття виплат лікарям другої ланки до 70% від їхньої тарифної ставки, медсестрам і санітарам – на 50% і 25% відповідно від мінімальної заробітної плати. Тарифна ставка лікаря-хірурга сьогодні – 5 тисяч 87 гривень. З надбавками середня зарплата становить близько семи тисяч гривень. Після підняття з вересня вона буде приблизно 10 тисяч 500 гривень", - йдеться в повідомленні.

Мама Юлії Мендель, скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Помічниця Зеленського Мендель зізналася, що вона полюбляє часто пити – "Якщо є вільна хвилина"

Як повідомляв портал Знай.ua, Мендель розповіла, чи важливіше їй здоров'я за гроші - "Секрет у тому…"

Також Знай.ua писав, що Мендель у масці розкрила українцям очі на тонкощі карантину — не заборонено.