Колишній прикордонник, який нібито пропустив п'ятого президента України Петра Порошенка та його родину на відпочинок на Мальдіви у січні 2018 року, отримав підозру в незаконному переправленню осіб через державний кордон України.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Офісу генпрокурора України.

За інформацією слідства, прикордонник у січні 2018 року надав незаконну вказівку підлеглим, щоб ті пропустили через кордон Петра Порошенка і його сім'ю.

Порошенко, фото: Instagram
Порошенко, фото: Instagram

Зараз перевіряють, чи причетне керівництво Держприкордонслужби України та Управління державної охорони України до пропуску через кордон колишніх топ-чиновників без проходження процедури паспортного і митного контролю поза пунктом пропуску.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Підозру повідомили за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу. У разі доведення провини екс-прикордоннику загрожує позбавлення волі від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до 3 років.

Також варто нагадати нашим читачам, що ще 6 серпня 2019 року Державне бюро розслідувань початок розслідування щодо Петра Порошенка через ймовірно незаконний перетин кордону для відпочинку на Мальдівах в січні 2018 року.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Порошенко зізнався, що готовий сісти у в'язницю: "Врятую Україну".

Як повідомляв Знай.uа Порошенко налетів на Зеленського з обвинуваченнями, ввижається Путін.

Знай.uа писав, прокурор розбрату: як повернення Кулика до ГПУ може зіпсувати відносини України з США.