У Польщі затримали колишнього голову "Укравтодору" Славоміра Новака. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив прессекретар міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Зарін. Новака підозрюють в корупції, управлінні організованою злочинною групою і відмиванні грошей.

Також стало відомо, що затримання погоджено Офісом Генерального прокурора України.

Читайте Знай у Google News!

"Гданське Центральне антикорупційне бюро затримало колишнього члена Сейму Республіки Польща, колишнього міністра транспорту, колишнього голову Державної служби автомобільних доріг України (Укравтодор) Славоміра Н., а також Даріуша З., колишнього командира JW GROM та підприємця з Гданська Яцека П.", - йдеться у повідомленні. Станіслав Зарін

Скріншот: twitter.com/StZaryn
Скріншот: twitter.com/StZaryn

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Деталі даної справи Станіслав Зарін пообіцяв розкрити згодом. Своєю чергою польське видання PAP зазначило, що "колишній міністр транспорту Славомір Н. був затриманий за підозрою в управлінні організованою злочинною групою".

Варто нагадати, що Славомір Новак з 2011 по 2013 рік працював на посаді міністра транспорту, будівництва і морського господарства Польщі в уряді прем'єра Дональда Туска. Також до 2019 року він обіймав посаду голови "Укравтодору".

Поставити хрест на кар'єрі в Польщі Новака змусив скандал, пов'язаний з носінням дорогого годинника швейцарської фірми Ulysse Nardin, вартістю близько 5,5 тис. дол., який він не вказав у своїй декларації. Тоді чиновник добровільно пішов у відставку і відбувся лише штрафом.

19 жовтня 2016 року Новака було призначено Кабінетом Міністрів України виконувачем обов'язків голови "Укравтодору". Тоді він прийняв українське громадянство, а 24 вересня 2019 року Новак подав заяву про відставку, яку 25 вересня було задоволено урядом.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Українці вимагають скоротити кількість депутатів на 50%

Як повідомляв портал "Знай.uа", ЗНО неякісне та несправедливе — абітурієнти завалюють уряд скаргами

Також Знай.uа" писав, в Україні стрімко подорожчали продукти. За І півріччя 2020 року найстрімкіше додали в ціні яблука, подорожчавши більш ніж у 2 рази.