У четвер, 30 липня, президент України Володимир Зеленський призначив Леоніда Кравчука головою української делегації в Тристоронньої контактній групі. Він сказав, що є два можливих компромісу з Донбасу, однак це не стосується особливого статусу регіону.

Про це він розповів в інтерв'ю "Суспільному".

"Особливий статус Донбасу. Я це не сприймаю, тому що мені незрозуміло, що це таке. Але я можу сприйняти не "особливий статус", а "особливу систему управління" в цих регіонах. Це вже компроміс. Управління, але не статус", - підкреслив екс-президент.

Кравчук нагадав, що за часів свого президентства підписував закон про вільної економічної зоні на Донбасі.

"Це міг би бути один з кроків, для того, щоб люди почали діяти, і вирішувати складні питання, залучаючи туди інвестиції, щоб порівняно швидко відновити життя і дати людям шанс працювати, заробляти і жити нормально", - пояснив Кравчук.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він переконаний, що ці компроміси ніяк не стосуються суверенітету України. Ситуація зовсім інша з наданням особливого статусу.

"Це вже якесь окреме держава, з якимись особливими політичними повноваженнями. Можемо домовитися, що вони можуть мати свою поліцію, свої внутрішні силові структури, може дійти вже до армії, до прикордонників. Тоді це вже не буде території в складі України", - підкреслив він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кравчук може замінити Кучму в Тристоронньої контактної групи по Донбасу.

Як повідомляв Знай. ua, Кравчук замінить Кучму в Тристоронньої контактної групи по Донбасу, офіційну заяву екс-президента.

Також Знай. ua писав, що Зеленському пригадали "сивочолість" Кравчука, вимагають рятувати Донбас без фантазій.