У США висунули підозру у відмиванні грошей українському підприємцю Ігорю Коломойському. Олігарх начебто через нелегальні операції з нерухомістю та іншими активами спробував "узаконити" мільярдні розкрадені доходи ПриватБанку.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: американське видання The Washigton Post.

У четвер 6 серпня Міністерство юстиції США висунули відповідні звинувачення Коломойському. Його підозрюють використанні величезної кількості компаній для відмивання цих грошей в Сполучених Штатах і в усьому світі.

ФБР близько року відстежувало кошти, які надходили в США від компаній, що належать Коломойському і його партнеру Геннадію Боголюбову. Сотні мільйонів американських доларів пішли на купівлю об'єктів нерухомості, в тому числі чотирьох хмарочосів в центрі Клівленда. У рамках розслідування агентам ФБР довелося відвідувати Україну.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Коломойський, фото з вільних джерел
Коломойський, фото з вільних джерел

За оцінками НБУ, розкрадання фінансів у ПриватБанку сягає 5,5 мільярдів доларів США.

Своєю чергою, у своєму коментарі для hromadske Коломойський зазначив, що згадані кошти були інвестовані з власних доходів.

"Всі інвестиції у США були зроблені з власних коштів, отриманих в 2007-2008 роках за угодою з Evraz і з доходів інших бізнесів, що зберігалися в Приватбанку. Все інше категорично відкидається", — заявив Коломойський.

Ще у вівторок у Клівленді були проведені обшуки ФБР в компанії, що за даними ЗМІ, належить Ігорю Коломойському.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Померла мати ексакціонера "ПриватБанку" Ігоря Коломойського.

Як повідомляв Знай.uа 36 грн/л – Коломойський підготував подарунок українським автомобілістам.

Знай.uа писав, дизпаливо може подорожчати на 1,3 грн, Коломойський хоче ввести мито.