Леонід Кравчук ропонує закріпити для Донбасу поняття "особливий режим адміністративного управління".

Українська сторона в рамках врегулювання ситуації на сході країни пропонує замінити поняття "особливий статус" Донбасу на формулювання "особливий режим адміністративного управління".

Про це в ефірі телеканалу "Дім" заявив голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук.

Кравчук зазначив, що поняття "особливий статус" Донбасу сформульовано в тих документах, які прийняті в рамках мінської тристоронньої групи. Однак, це формулювання не відповідає українським законам, тому він пропонує його змінити.

"Ми пропонуємо замість загального поняття "особливий статус" внести інші поняття... І закон України, який готується і вже майже готовий, по тим питанням, що стосуються Донбасу і війни на Донбасі, та миру на Донбасі. Ми просимо зрозуміти нас і врахувати таке формулювання - особливий режим управління адміністративного. Це відповідає тим реформам, що проводяться Україною по місцевому самоврядуванню, і нашим законам", - додав Кравчук.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Варто зазначити, що Леонід Кравчук відразу після свого призначення головою української делегації в ТКГ виступив проти особливого статусу Донбасу, оскільки він порушує суверенітет України.

"Це вже якась окрема держава, з якимись особливими політичними повноваженнями. Можемо домовитися, що вони можуть мати свою поліцію, свої внутрішні силові структури, може дійти вже до армії, до прикордонників. Тоді це вже не буде територія в складі України", - підкреслив Кравчук.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кравчук відмовляється давати Донбасу особливий статус

Як повідомляв портал Знай.ua, Кравчук прокоментував захоплення заручників в Луцьку

Також Знай.ua писав, Кравчук виправдався за резонансне інтерв'ю для Скабєєвої