Уряд Сполучених Штатів Америки запропонував змінити визначення душової головки, щоб збільшити водонапір в душі. Сталося це після претензії президента Дональда Трампа на те, що натиск води замалий, і через це йому важко доглядати за своїм волоссям. Про це повідомляє CNN.

Читайте Знай в Google News!

Вона повинна змінити закон від 1992 року, який визначає, що через душову головку за хвилину має виливатися не більше 9,5 л.води. Таке обмеження встановили для економії води.

Постанова ж пропонує прирівняти до душової голівці кожен отвір, з якого ллється вода. Тобто обмеження на 9,5 літрів в хвилину буде стосуватися не всієї головки в цілому, а кожної дірочки в голівці.

Душ, скріншот: Youtube
Душ, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Прес-секретар Міненерго США Шейлін Гайнс в коментарі CNN повідомила, що ця ініціатива відомства вважається виконанням обіцянки Трампа щодо усунення регулювань на федеральному рівні. І її прийняття дозволить " американцям - а не вашингтонським бюрократам — вирішувати, які душові головки вони бажають розташовувати у себе вдома».

А на що там поскаржився Трамп?

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заговорив про особливості душових головок під час візиту на завод в місті Клайд штату Огайо, 6 серпня.

"Заходьте в новий будинок, відкриваєте кран - а вода не тече. Включаєте душ-якщо ви такий як я, то не можете добре помити голову. І витрачайте на 20 хвилин більше. "Будь ласка, патьоки". А вода-вона капає, так?"- сказав тоді Трамп.

Президент США додав, що за це йому доводиться стояти довше в душі: «адже моє волосся — не знаю, як у вас, але у мене воно повинно бути бездоганним. Ідеальний".

Як на це реагують?

Керівник об'єднання ASAP Ендрю Деласкі, яке займається заощадженням енергоспоживання, назвав ініціативу "дурною". Як може змінитися прийняття душу, якщо до душової голівці додати 4-5 дірочок?

"У вас за хвилину з душу може виливатися на 38-57 літрів води більше. І вони в буквальному сенсі можуть вимити вас з ванної кімнати", - сказав експерт в коментарі Associated Press.

Що цікаво, дані самого Міненерго по 12,5 тисяч різних видів душових головок вказують, що 74% з них навіть недовиконують максимально допустиму норму подачі води на 20%.

"Якщо президенту необхідна допомога, щоб відшукати хороший душ, можемо дати йому прекрасні вебсайти для споживачів, де він може знайти хорошу душову головку, яка і достатній натиск буде, і хороший досвід купання забезпечить", — зазначив Деласкі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, TikTok подала на Дональда Трампа до суду, конфлікт світового масштабу.

Як повідомляв "Знай.ua", Франція зайнялася розслідуванням проти TikTok.

Знай.ua писав, що Twitter хоче приєднатися до TikTok для конкуренції з Microsoft.