У Сполучених Штатах Америки підрахунок голосів на виборах президента практично наблизився до фінішу. Так, кандидати Дональд Трамп і Джо Байден за добу скоротили розрив у ключових штатах, які "коливаються".

Читайте Знай в Google News!

Однак кандидат від демократів має невелику перевагу, і його шанси на перемогу виглядають поки трохи вище. Явка на президентських виборах у США виявилася найвищою за 120 років.

За всіма висловленими експертами варіантами підсумків лідирує Байден, проте жоден з кандидатів ще не набрав необхідних 270 голосів вибірників. Про це нам відомо завдяки повідомленням з різних офіційних джерел у США.

Для наших читачів ми буликуєм офіційні від видання The Associated Press:

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Результати на ранок, 5 листопада, фото: The Associated Press
Результати на ранок, 5 листопада, фото: The Associated Press

Джо Байдену до перемоги залишилося 6 голосів вибірників. І він отримає їх, якщо виграє Неваду. Дональд Трамп з підсумками голосування в деяких штатах не згоден і вже подав позов з вимогою перерахунку голосів.

Джо Байден, фото: gettyimages
Джо Байден, фото: gettyimages

Але жоден кандидат поки не може достовірно стверджувати, що переміг, і обидва штаби заявили, що у них є всі шанси перемогти. Кандидат від Демократичної партії Джо Байден заявив, що поки не стане оголошувати про свою перемогу на виборах глави держави, але не сумнівається в ній після завершення підрахунку всіх голосів. Він упевнений, що отримав лідерство в достатній кількості штатів, щоб заручитися голосами 270 вибірників.

Вибори в США, фото: gettyimages
Вибори в США, фото: gettyimages

У свою чергу Дональд Трамп заявив про фальсифікації в декількох штатах. Команда чинного президента США Дональда Трампа ввечері звернулася до суду з вимогою призупинити підрахунок голосів у штаті Джорджія.

Дональд Трамп і Джо Байден, фотоколаж
Дональд Трамп і Джо Байден, фотоколаж

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден переміг у Мічигані, одному з ключових штатів, який може забезпечити йому перемогу на виборах.

За підрахунками видання Politico, після обробки 99% бюлетенів Байден набирає 50,5% голосів, а Дональд Трамп - 48%. Телеканал CNN наводить схожі дані - у Байдена 50,4%, а Трампа - 48%.

Телеканал Fox News також наводить підрахунок голосів, який свідчить про перемогу демократа: 50,5% у Байдена, 48% у Трампа.

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден вже запустив сайт перехідного періоду, спрямований на підготовку до передачі йому влади. Зараз на сайті, доступному також іспанською мовою, опубліковано тільки одне повідомлення. У ньому вказується, що в декількох штатах США все ще проходить підрахунок голосів.

"Криза, перед якою опинилася країна, сувора - від пандемії до економічної рецесії, від кліматичних змін до расової несправедливості. Команда перехідного періоду продовжуватиме готуватися повним ходом, щоб адміністрація Байдена і Харріс (кандидат у віце-президенти США від демократів Камала Харріс) могла приступити до роботи в перший день", - йдеться в повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, українка несподівано перемогла на виборах у США-Трампу є чому повчитися.

Як повідомляв Знай.uа, вибори в США: у Байдена абсолютний рекорд, оскаженілий Трамп йде до суду.

Знай.uа писав, Трамп програв Байдену в одному з ключових штатів: Вісконс виправив помилку з Клінтон.