Для того, щоб зняти стрес не потрібен алкоголь та інші стимулятори. Про найбільш ефективні способи боротьби зі стресом читай в матриале Clutch.

1. 27 предметів

Східні практики вчать: "Хочете позбутися смутку, пересуньте 27 предметів в будинку". Вважається, що це звільняє простір для енергії, яка зможе безперешкодно ковзати в правильному напрямку.

2. З'їсти морозиво

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Смачна їжа - ефективний спосіб боротьби зі стресом, але тут головне не переборщити. Зберегти гарний настрій допоможе жирна риба, морозиво або банан.

3. Гребінець

Один із способів уникнути стресу – розчісування волосся протягом 10-15 хвилин. Ця процедура допомагає "розігнати" кров і розслабити м'язи.

4. Масаж

Щоб зберегти енергію, масажуйте по 30 секунд точки під нижньою губою і в центрі долоні.

5. Потерти долоні

Треба щосили потерти долоні одна об одну, поки вони не стануть гарячими. Також корисно гарненько розтерти вуха. Так ви зможете підбадьоритися і зосередитися на роботі.

6. Сходи

Влаштуйте 30-секундну пробіжку вгору і вниз – це вправа посилить приплив кисню до мозок.

7. Змити конфлікти і стреси

Впоратися з емоційним негативом допомагає 15-хвилинний душ.

8. Прибирання

Розкладання речей по місцях допомагає впорядкувати думки, зосередитися. Крім того, акуратний вигляд полиць, ящиків, шаф дає своєрідний психологічний ефект – зовнішній порядок і організованість людина несвідомо переносить на власне життя.

9. Чай з гібіскусом

Гібіскус допомагає зняти стрес, не роблячи вас млявими.

10. Ароматерапія

Запахи сильно пов'язані з емоційною пам'яттю. Тому дуже корисно мати під рукою аромат, що асоціюється з пережитими хвилинами сильного щастя, захвату, блаженства. Вдихайте його частіше, це допоможе зберегти гарний настрій.

Нагадаємо, ніколи не роби цього: 6 золотих правил догляду за собою

Як повідомляв Знай.ua, 10 правил жінки, яка знає собі ціну

Также Знай.ua писав, 5 хитрощів жінки, від якої ніколи не піде чоловік