З приходом осені багато людей почали турбуватися про те, що в холодну пору року вага набирається набагато швидше.

Однак нещодавно вчені розкрили пару простих секретів, які допоможуть безболісно скинути вагу.

велика кількість води

Як повідомила кореспондентка Healthy style Єлизавета Джос, американські вчені довели, що всього лише кілька склянок води перед їжею допоможуть позбутися від зайвих кілограмів і привести фігуру в потрібний стан в найкоротші терміни.

Для того, щоб мати вагомі підстави для таких висновків, вчені провели експеримент за участю 50 осіб у віці від 55 до 75 років.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Експеримент проходив за участі двох груп. Учасники першої групи споживали воду перед їжею, другий - обходилися без води. Результати показали, що ті випробовувані, які споживали воду перед прийомом їжі, вживали на 75-90 калорій менше, ніж учасники контрольної групи.

У підсумку добровольці з першої групи змогли скинути більше семи кг через 12 тижнів дослідження. При цьому, такого роду дієта не мала будь-яких побічних наслідків, підкреслили фахівці.

Медики вважають, що такий ефект може досягатися за рахунок того, що шлунок наповнюється корисною рідиною і відповідно людина вживає меншу кількість шкідливої ​​їжі. У той же час вчені звертають увагу на те, що в усьому потрібно знати міру, тому що можна викликати інтоксикацію водою, якщо її споживати в дуже великих кількостях, що властиво часто людям, охочим швидко схуднути.

А що ви думаєте про таку дієту?

До слова, краш-дієту радять у тих випадках, коли терміново потрібно позбавитися від непотрібних кілограмів, а часу зовсім обмаль.

Як правило, такі монодієти, потребують міцних вольових якостей. Багато хто критикує екстремальні дієти за те, що швидке схуднення компенсується шустрим набір ваги після закінчення курсу, пише The Conversation.

Проте останні дослідження показують, що це не зовсім так. Нова двенадцатинедельная програма, що складається з супів, молочних коктейлів і балончиків, показала дивовижні результати.

Згідно з новою методикою, необхідно скоротити споживання калорій до 800 ккал. Зазвичай добова споживання калорій для жінки становить 2000 калорій, а для чоловіка — це 2500 калорій.

Ефективність дієти була перевірена на 278 пацієнтів, які страждають від ожиріння. Половині добровольців призначали відповідний курс, а інша половина намагалася скинути вагу за іншим програмам.

Через рік учасники, дотримують краш-дієту, втратили в середньому 11 кг. Інша половина добровольця втратили в середньому 3 кг. Також обстеження учасників експерименту показало, що у людей після краш-дієти знизився ризик виникнення інсульту або серцевого нападу.

Крім цього, у першої групи добровольців нормализировался рівень глюкоза в крові, але саме головне — всі учасники повідомили про поліпшення якості життя після краш-дієти.

Тим не менш, добровольці з обох груп скаржилися на побічні ефекти від проходження дієти. Проте все ж частіше вони зустрічалися серед людей, які пройшли курс краш-дієти. Побічні ефекти включали запор, головний біль, втома і запаморочення.

Нові дані свідчать про те, що нова дієта на основі супів, молочних коктейлів і поживних батончиків — це безпечний і ефективний спосіб втратити велику вагу, вважають медики.

Нагадаємо, якщо ви зважилися сісти на дієту, то до цього потрібно підходити з усією відповідальністю. Худнути без допомоги фахівця і самостійно виключати з раціону продукти небезпечно для здоров'я.

Як повідомляв Znaj.ua, еволюція пристосувала людей до споживання м’яса та бігу на довгі дистанції, проте більшість все нмагається продовжити своє життя загальноприйнятими міфами.

Також Znaj.ua писав про те, що нові дослідження виявили зв'язок між ожирінням і ризиком розвитку рака товстої кишки та інших онкологічних захворювань, пов'язаних з шлунково-кишковим трактом.