Незважаючи на те, що показники захворюваності на грип не перевищують епідемічний поріг, медики радять вже зараз подумати про своє здоров'є.

Грип

У цьому сезоні будуть циркулювати три види грипу. Про це розповів гендиректор Центру громадського здоров'я МОЗ Володимир Курпіта.


Три штами грипу будуть небезпечними для українців, тому вже зараз краще навчитися їх розпізнавати і попереджати. Щороку фіксують близько 6 мільйонів випадків захворювань в Україні. Цікаво, що 98% із загального числа займають саме на ГРВІ та грип.

"Вакцинація є самим надійним методом профілактики грипу та попередження важких ускладнень. Щоб пройти вакцинацію, необхідно звернутися до свого сімейного лікаря для проходження огляду. Лікар визначить, чи є протипоказання до щеплення, і видасть рецепт на придбання вакцини в аптеці. Доставити вакцину в кабінет щеплення необхідно, не порушуючи холодовий ланцюг, в іншому випадку вакцина може втратити свої якості. Спеціальну сумку з холодовим елементом можна отримати під заставу в аптеці, в якій ви купили вакцину", - заявив Курпіта.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Також обговорили і випадки, коли вакцинація не допоможе в боротьбі з недугою.

Вакцина

"Протипоказаннями до вакцинації є: гіперчутливість до будь-якого компоненту вакцини, а також компонентів курячого м'яса або яйця (вакцину отримують шляхом вирощування вірусів грипу в курячому яйці) недостатня вага тіла, що не відповідає віку, гострі захворювання серця, судин, нирок, гострі респіраторні захворювання або інші інфекційні захворювання, період одужання після хвороби; імунодефіцитні захворювання" – розповів про особливості вакцинації гендиректор Центру громадського здоров'я Моз.


Зараз епідемічний поріг нижче приблизно на 35%, що говорить про безпеку для українців. Також наголошується, що вакцинація буде незабаром у всіх аптеках країни. Всі, хто захоче захистити себе від недуга, зможуть придбати ампулу без проблем.

Найбільш небезпечним в цьому сезоні буде віруси типу А. Він поширюється на тварин і людей. Відповідно, збільшується і кількість джерел зараження. Так, тепер мова йде не тільки про повітряно-крапельний шлях, але й інші способи. Наш організм до нього не адаптований, що створює додаткові складності.

Нагадаємо, раніше дикі кішки і щури атакували Голлівуд, десятки постраждалих: всі подробиці.


Як повідомляв портал "Знай.uа", Комаровський розповів, як уберегтися від серйозного захворювання.


"Знай.uа" писав, що "безпечні" лаки не ті, чим здаються.