На перших кольорових фотографіях можна побачити, як виглядав світ 100 років тому. А все почалося саме в 1907 році.

Брати Огюст і Луї Лумьер увійшли в світову історію. Вони перетворили монохроматичний світ фотографії в яскравий та кольоровий. Все це стало можливо завдяки винаходу – автохрому Люм'єра.

За роки до цього винаходу, колір зазвичай додавали у фотографію шляхом ручного фарбування поверхні її пігментами і барвниками. Замість такого первісного методу в 1907 році брати Люм'єр вирішили використовувати шари пофарбованого картопляного крохмалю і світлочутливу емульсію для створення кольорових прозорих плівок.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Це винахід дозволило більш точно передавати кольори природи і створило нові творчі можливості в області мистецтва та журналістики.

Однак на початку 20 століття прогрес не стояв на місці і вже до 1930 році автохром Люм'єра став застарілим. Естафету першості перейняв легкий і практичний Kodachrome film.

Його вдалося витіснити з ринку лише в 2009 році після підйому цифрової фотографії. Однак в історії збереглися знімки, які були зняті з використанням винаходу братів Люм'єр. Вони нагадують, які фарби мав світ 100 років тому.

Раніше повідомлялося, що На фотоконкурсі Photobox Instagram Photography Awards (PIPAs) члени журі визначили кращі знімки користувачів Instagram в 2018 році.

Лише на Photobox Instagram Photography Awards (PIPAs) були представлені 10 категорій: "Тварини", "Туризм", "Мода", "Любов", "Пейзаж", "Фестивалі", "Без фільтрів", "Арт", "Спорт", "Сім'я".

Нагадаємо, кращі Instagram-фото 2018 року, від яких неможливо відірвати очей. Журі конкурсу Photobox Instagram Photography Awards (PIPAs) визначили переможців у десяти категоріях.

Як повідомляв "Знай. ua", фотографія з лесбіянками підірвала інтернет. І все через геїв. Милі дівчата стали зірками соцмереж.

"Знай. ua" писав, чтпро пара народила "чужого" в полі і влаштувала сімейну фотосесію. Фотографії спочатку виглядають дуже нормально.