Нове дослідження показало, що люди, які вирішують розірвати відносини, можуть довгий час не робити цього, відчувати себе нещасними. А все тому, що розглядають не тільки власні бажання, але і те, як це погано позначиться на їх партнера, який потребує збереження цієї романтичної зв'язку.

Дослідження, опубліковане у випуску журналу "Особистість і соціальна психологія" у листопаді 2018 року, вивчало можливість того, що люди, які вирішують, чи слід припиняти відносини, розглядають не тільки свої власні бажання, але і те, як вони думають, чого хоче їх партнер, і чи потребує він у продовженні зв'язку.

Попередні дослідження показують, що кількість часу, ресурсів і емоцій, вкладених у відносини, може бути фактором, що дозволяє припинити романтичні відносини. Дослідження також показують, що людина може віддати перевагу залишитися в недостатньо щасливих відносинах, якщо альтернатива - самотність, доступні можливі партнери і т. п. - здається менш привабливою.

У цих випадках рішення залишитися або піти було засновано на власних інтересах, зазначає Джоел. Але нове дослідження показує перший доказ того, що рішення про збереження незадовільних романтичних відносин можуть включати альтруїстичний компонент.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Коли люди розуміють, що партнер був дуже залежний від відносин, вони були менш схильні ініціювати розпад. Як правило, ми не хочемо завдавати шкоди нашим партнерам, і ми дбаємо про те, чого вони хочуть", - відзначає автор дослідження.

Зробивши цей вибір, нещасний партнер може сподіватися, що відносини покращаться, сказав Джоел. Проте невідомо, наскільки точні дані сприйняття людей. Можливо, вони переоцінюють почуття партнера і те, наскільки болючим для нього може виявитися розрив.

До того ж не факт, що такий крок альтруїзму насправді комусь піде на користь, адже хто захоче бути з партнером, який не хоче бути у відносинах.

Нагадаємо, 8 простих кроків, які повернуть щастя в вашу пару. Ці поради допоможуть вам зберегти теплі відносини.

Як повідомляв "Знай. ua", секрет жіночої привабливості розкритий. Жіноча фізична привабливість не пов'язана з рівнями гормонів.

"Знай. ua" писав, що 5 простих способів відновити довіру. Відновити довіру можна за допомогою декількох кроків.