Як відомо, в ніч з 31 жовтня на 1 листопада у всьому світі святкують День святих або Хелловін. Згідно з традиціями, люди прикрашають свої будинки, вирізують світильники з гарбузів і готують маскарадні костюми.

Більш того, у багатьох великих містах проводяться різні конкурси на кращий костюм, люди вкладають у створення образу за кілька тисяч доларів. Але не тільки людей можна побачити у незвичайних образах напередодні свята.

Власники поділилися найкращими костюмами своїх домашніх тварин у соціальній мережі Instagram. Найяскравіші образи Знай.uа підібрав спеціально для вас.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

До речі, День всіх святих нерозривно пов'язаний з іншим святом, яке відзначається 2 листопада, — День поминання покійних, або День всіх душ. У ці два дні католики традиційно відвідують могили родичів, влаштовують панахиди, ходять в церкву на урочисті меси.

День всіх святих є і у християн, але відзначається він у 8 неділю після Пасхи, через тиждень після Дня Святої Трійці. В українській греко-католицькій церкві День всіх святих святкується двічі – і 1 листопада, і влітку.

У християнського свята більш давні язичницькі корені. Кельтські племена святкували 1 листопада Новий рік, а день напередодні його називався Самайн. Раніше вірили, що цей день відрізняється особливим магічним значенням: у цей день всі потойбічні сили, духи померлих людей і чарівні істоти можуть приходити у світ живих.

Нагадаємо, що Хелловін - це найстрашніше свято в році, у яке прийнято згадувати про потойбічне. В честь цього свята українські зірки розповіли про те, з якою містикою їм доводилося стикатися в житті.

Як повідомляв портал Знай.uа, напередодні костюмованої вечірки варто дізнатися більше про це яскраве та незвичайне свято.

Також портал Знай.uа писав, що в тренді і у скільки обійдеться Хелловін для українців.