Психолог Юлія Левковська позначила 6 основних стадій сімейного життя і розповіла про те, як пережити кризи, які зустрічаються на життєвому шляху. Передає Clutch.

Стадія №1

Перший рік спільного життя часто називають "притиранням". З одного боку приємно, коли кохана людина завжди поруч, з іншого боку, у людини є свої звички, які не завжди збігаються з вашими.

Стадія №2

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще
На третій рік спільного життя в сім'ї часто з'являються діти, які вносять свої корективи у побут. Часто розлад також приносять родичі, які посилено починають "лізти" у життя молодої сім'ї.

Стадія №3

Зазвичай на п'ятому році шлюбу дитина вже підросла і мама готова повернутися до роботи. Однак, виявляється, що на її плечі звалюється занадто багато: побут, дитина, кар'єра, зовнішність, чоловік. Жінка починає сильно переживати і нервувати, що позначається на її родині.

Стадія №4

На 7-8 році шлюбу стосунки настільки приїдаються, що здається, що ви вже не можете показати один одному нічого нового. На цьому етапі партнери часто починають йти "наліво".

Стадія №5

10-15 років спільного життя – період, до якого змінилося все, і ви удвох теж. Та незмінними, з величезною ймовірністю, залишилися: претензії, докори, і, можливо, зради.

Стадія №6

20 років і більше – це період, коли батьки часто відчувають втрату сенсу сім'ї, адже до цього терміну дорослі діти часто залишають їх. На даному етапі з'являється відчуття внутрішньої самотності і нерозуміння, присутні часті зміни настрою і дратівливість. Жінка переживає гормональний збій, нервує, злиться, а чоловік проживає кризу середнього віку, яка часто супроводжується пошуком розваг на стороні.

Раніше Знай.ua повідомляв, сумісність батьків і дітей за знаком Зодіаку.