Кожен батько хоче думати, що його датько особливий, і деколи це виражається навіть у виборі імені. Нарікаючи дитину незвичайним ім'ям батьки не замислюються про те, як це може несприятливо позначитися на її подальшому житті. Про це передає Clutch.

Перед тим, як визначитися з вибором імені, варто ретельно вивчити його походження, значення, вимову і те, як воно буде поєднуватися з прізвищем і по-батькові. Кожна з цих деталей може сильно вплинути на його майбутнє.

Екзотичні імена

Не треба називати дитину ім'ям, що більш характерне для іншої культури. Їй все життя буде здаватися, що вона чужа у суспільстві, а знайомства з людьми обернуться справжнім стресом. Тим більше смішно звучатиме екзотичне ім'я зі звичайним українським прізвищем.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Негативні асоціації

Не називай дитину ім'ям, яке у тебе ассоціюється з якимось негативним досвідом. Так ти запрограмуєшся відчувати негатив по відношенню до свого малюка.

Заміна

Не варто називати дитину на честь предчасно померлого родича. Якщо це ваша прабабуся, яка померла, проживши довге життя - будь ласка. Але не варто давати дитині ім'я загиблого племінника, або, тим більше, старшої дитини.

Дискредитовані імена

Це імена людей, які зробили великий негативний внесок в історію. Приміром, у Німеччині важко знайти людей, які добровільно назвуть сина Адольф. Дитина з таким ім'ям буде усвідомлено брати на себе відповідальність за вчинки тезки.

Несозвучные поєднання

Якщо у прізвищі більше м'яких звуків, то не треба вибирати ім'я з твердими звуками і навпаки. Це викликає дисонанс.