Багато батьків замислюються над тим, чи варто брехати дітям про існування Діда Мороза. Український психолог Світлана Ройз на своїй сторінці в Facebook дала відповідь на це запитання. Про це передає Clutch.

"У кожній сім'ї вирішують, як правильніше вчинити з "вірою в чудеса". У нашій — знають, що ми самі можемо ставати провідниками чудес, сюрпризів і доброти. Тобто, і ми можемо приносити диво і дарувати тепло і казку своїм близьким, і Дід Мороз", - повідомила психолог.

Ройз пише, що одного разу підготувала 8-річному синові подарунок на Новий рік, але той встиг побачити його на комп'ютері до свята.

"Коли під подушкою на Святого Миколая знайшов чашку, пильно на мене подивився і запитав: "Це ти чи Святий Миколай?" Я зрозуміла, що якщо відповім неправду, втрачу його довіру. Я мовчала, збираючись з думками. А Мишко раптом каже: "Це св Микола тебе надихнув?". "Так", — з радістю сказала я", - заявляє психолог.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Світлана радить батькам не брехати прямо про існування святого Миколая, а намагатися дати дітям відчуття свята, в якому кожен член сім'ї може стати провідником для чудес.

"Дочка чекає особливого дива. У новорічну ніч під ялинкою поруч з подарунками її будуть чекати сліди Діда Мороза. На блюдці — надкушене Дідом Морозом печиво, морква і відчутно випите молоко", - ділиться Ройз.

День святого Миколая
День святого Миколая

Також вона пише, що на її думку ідея про те, що подарунки отримують тільки "хороші" діти неправильна і маніпулятивна.

"Адже дитина не повинна заслуговувати "право на свято". Право на Любов. Бути хорошим — бути зручним — не бути собою — це те, що стає нашим сумним дорослим сценарієм", - пише Ройз.

Нагадаємо, найкращі привітання у віршах, прозі і листівки на день святого Миколая.

Ранее Знай.ua повідомляв, у Дніпровському районі столиці з'явився новий мурал. На одній зі стін з'явилася Білочка.

Також Знай.ua повідомляв, день святого Миколая – це особливе свято, який супроводжує дивовижна атмосфера урочистості. Як правильно загадати бажання на день святого Миколая.