Українці традиційно готують багато страв на Новий рік. Зазвичай, велика їх кількість залишається після застілля. Експерти розповіли, скільки і при якій температурі їх можна зберігати, щоб не отруїтися.

Салати, які заправлені майонезом, можна зберігати не більше 12 годин. Наприклад, традиційний новорічний салат олів'є може зберігатися від 9 до 12 годин при температурі від -2 до + 2 ° С.
Олів'є без майонезу в свою чергу залишатиметься свіжим до 18 годин при температурі від +2 до + 6 ° С. Якщо ж салат з такою запровкою стоїть не в холодильну, а в кімнатній температурі, його максимальний термін придатності становить 4 години. Після цього він починає псуватися.

Усі страви, які залишилися після святкування, слід тримати в щільно закритих харчових контейнерах. Також варто використати харчову плівку, щоб загорнути різноманітні нарізки. Це захистить страви від потрапляння шкідливих бактерій.

Ковбаси та копчену рибу бажано купувати цілими і, подаючи на стіл, відрізати рівно стільки, скільки плануєте з'їсти. Нарізку варених ковбас і шинки краще вжити за добу, а сирокопчену та солону рибу - за 2-3 дні.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Запечене м'ясо можна тримати в холодильнику не довше 48 годин. Термін придатності можна продовжити, якщо заморозити страву, вле це можна робили лише один раз. Тобто, після замороження, м'ясо не можна розморозити і відправити до морозильної камери знову.

Недоїдену під час святкового застілля курятину, як і будь-яке м'ясо птиці, теж не тримають на полицях холодильника довше двох діб.

Що стосується свіжих і приготованих морепродуктів, вони зберігаються менше всіх інших продуктів. Сирі морепродукти безпечно залишати в холодильнику тільки на один день, а приготовані - максимум два дні.

Нагадаємо, що цей продукт швидко очистить вашу печінку після новорічно-різдвяних свят.

Також "Знай.ua" писав, новий рік буде сповнений несподіваних відкриттів, доленосних зустрічей і радісних подій.

Раніше "Знай.ua"повідомляв, що у місті Вратимов в Чехії пенсіонерка отруїла практично всю сім'ю під час різдвяного застілля. Жінка переплутала майонез із марихуаною - останньою вона приправив печену качку.