Це вже четвертий щорічний фотоконкурс, заснований Академією наук Каліфорнії. Його мета — показати різноманітність життя, яке існує на нашій планеті та привернути увагу людей до необхідності його збереження. Передає Хвиля.

Знімки, які ви тут побачите, були відібрані компетентним журі з понад 6 000 робіт, надісланих фотографами всього світу.

1. Лава з вулкану Кілауеа на Гаваях виливається в Тихий океан. Фото Jon Cornforth:

2. На півночі Японії, де сніг може лежати до чотирьох місяців у році, а середня температура зими становить −5 °С, мавпи проводять морози в гарячих джерелах. Коли вони виходять за їжею, через мокру шерсть вони мерзнуть ще більше. Але разом тепліше. Фото Alexandre Bonnefoy:

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

3. Море білих гусей у небі. Фото Denise Ippolito:

4. У дослідницькому центрі "Hetaoping Research and Conservation Centre" вирощують та випускають маленьких панд в дику природу. Вчені в костюмах панд вважають, що таким чином вони допомагають маляткові краще звикнути до майбутнього життя в лісі. Фото Ami Vitale:

5. Західна Бразилія. Вони ніби хочуть конкурувати з блиском нічного неба, створюючи своє власне світлове шоу. Подібно світлячкам, ці личинки жуків (Pyrearinus termitilluminans) виробляють зелене світіння за допомогою хімічної реакції всередині їх тканин. Фото Marcio Cabral:

6. Не зовсім зрозуміло, зате красиво. Це колонія вітрильників у воді. Velella velella не є самостійним організмом, а являє собою колонію гидроїдів з класу безхребетних. Фото Jodi Frediani:

7. Різні види акул і тунці діють спільно, щоб атакувати косяк риби. Фото Ralph Pace:

8. Мисливці за лососем. Ведмеді грізлі. Фото Peter Mather:

9. Конфіскат — ноги слона. Виявляється, такий товар теж користується попитом. Недавні дослідження показали, що популяції африканських слонів (Loxodonta africana) скорочується в середньому на 8 відсотків на рік протягом останнього десятиліття. Фото Britta Jaschinski:

10. Рак-богомол з Індонезії і його ікра. Фото Filippo Borghi:

11. Чорні дронго і вогонь на задньому фоні. Птахи агресивні і безстрашні, захищаючи свої гнізда, вони атакують навіть великих хижаків. Фото Kallol Mukherjee:

12. Водолази і кашалоти, які сплять у такій позі, майже вертикально. Їх сон короткий — від 6 до 24 хвилин. Фото Franco Banfi:

Нагадаємо, на Instagram-сторінці популярного італійського фотографа Даріо Бонзи з'явилося загадкове відео. Бонзи виявив оптичну ілюзію під час прогулянки в долині Камоніке, яка розташована в центральних Альпах.

Як повідомляв портал "Знай.uа", нерідко бувають випадки, коли аномалія виглядає неймовірно красиво. Унікальність, незвичайність, нестандартність привертають увагу і заворожують. Це можна сказати про тварин-альбіносів, які виглядають просто приголомшливо.

Також "Знай.uа" писав, слово, яким можна описати Берлін, - "унікальний". Головна риса міста – контрастність. Тут є різноманітність всього: культур, лайстайла, клубів, кухонь. Про все це розповіла в своїх фотографіях дівчина на ім'я Ярослава Чухманенко.