Лу Гуан – відомий фотограф родом з Китаю. Він знімає страшні реалії життя в різних містах і є триразовим лауреатом престижного світового конкурсу фотожурналістів під назвою World Press Photo.

Чоловік зник під час поїздки в Сіньцзян, провінцію, яка знаходиться під посиленим контролем влади. Про це повідомила Сюй Сяолі, дружина Лу.

23 жовтня фотограф прибив в Урумчі, столиці Сіньцзяну, щоб відвідати фотовиставки. 5 листопада він повинен був летіти в місто Сичуань, розташований на півдні країни. В цей день зв'язок з ним зникла.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

З'ясувалося, що чоловіка затримала служба безпеки Китаю. Сюй Сяолі глибоко шокували ці новини. Вона не розуміє, що так розлютило влади. Напевно, це знімки її чоловіка, які відкрили світові страшну правду. На них зображена екологічна обстановка китайських провінцій.

Жінка розповіла, що її чоловік не виходив на зв'язок більше трьох тижнів. Їй ніхто не повідомив про арешт. Вона неодноразово зверталася за допомогою в поліцію Сіньцзяну, але все безуспішно. Вона могла лише сподіватися, що Лу повернеться додому здоровим і неушкодженим.

Лу Гуан у своїх працях приділяв увагу соціальним проблемам та охорони навколишнього середовища.

У деяких провінціях економіка неймовірно розвинена. Але як це вплинуло на дітей, що мешкають у промислових районах?

Фотограф знімає дітей з інвалідністю, що проживають у злиднях.

А також дітей з церебральним паралічем, які намагаються їсти молочний порошок прямо з підлоги.

В одній із серій він зобразив роль шкоди в екології та індустріалізації країни. Вона отримала назву "Розвиток і забруднення".

Під Пекіном, Ханьчжоу, Шанхаєм, Сианом, Тяньцзином та іншими містами сформувалися найбільші підземні воронки в світі.

На цьому знімку відчайдушна жінка тримає на руках свого онука, який важко хворий.

У 2010 році через забруднення повітря передчасно померло 1.2 мільйона чоловік.

У промислових районах стоки істотно забруднюють воду, через що вона стає непридатною для пиття.

Десятки китайських міст просідають з-за величезного споживання підземних грунтових вод.

Відходи виробництв, що забруднюють і грунт.

У багатьох провінціях миш'якові, ціанисті, ртутні з'єднання і феноли забруднюють підземні води.

Після забору крові 678 жителів Китаю заразилися ВІЛ. Практично третина з них померла. Ці фотографії були зроблені в 2004 році.

Рівень захворюваності на рак стрімко зростає. Цьому хлопчикові діагностували рак кісток.

Одним з найбільш брудних виробництв є фабрика з виробництва джинсів. Щодня робочі дихають хімікатами, які їх отруюють. Вони працюють без захисту, навіть без масок. Гуанчжоу називають містом синіх річок. А все тому, що на виробництві джинсів використовують неймовірну кількість води. Річки в цьому місті дійсно сині.

На фотографії дружина тримає на руках вмираючого чоловіка.

6-річний хлопчик помер від Сніду. Сестри готуються до похорону.

На виробництвах співробітники гроблять своє здоров'я. А отримані гроші за важку працю вони змушені витрачати на лікарів і ліки.

Мешканці Китаю помирають від інфекційних захворювань нирок і печінки, а також від шлунково-кишкових хвороб.

ВОЗ повідомила, що 7 з 10 найбільш забруднених міст світу знаходяться саме в Китаї.

Щороку в країні від смогу помирає 750 тисяч осіб. А понад 60 тисяч страждають від наслідків, викликаних питвом забрудненої води.

На цьому знімку юна китаянка намагається зігріти замерзлі руки. Її батько ВІЛ-інфікований, але йому доводиться важко працювати, щоб забезпечити дітей, дружину, літніх батьків.

Рівень життя в Синьцзян лякає, лякає і викликає біль. Від цих знімків мороз по шкірі. Не дивно, що в провінції зникають люди.

Раніше портал "Знай.uа" писав про моделей із нестандартною зовнішністю

А також: дитина помирала перед телекамерами, але ніхто їй не допоміг

Нпомним: фотограф показав подорож по Монголії тривалістю 17 років