У мережі дуже популярним стало відео, на якому невідомий оператор знімає простори прекрасного поля з рослинами, які точно ворушаться через подих вітру. Відкривається чудовий вид. А потім ми бачимо, що сидить посеред цього поля людина з пензликом. І важко повірити, що він - художник.

Користувач твіттера з нікнеймом Waj запостив відео, яке швидко стало вірусним. У відеоролика більше 250 тисяч лайків і 8 мільйонів переглядів, адже на ньому ми бачимо лише невелике затишне поле з відростками якихось зернових або кукурудзи, яка ледь помітно колишеться на вітрі.

Remote file

А якщо ви ще не зрозуміли, що з цим полюшком не так, повне відео дасть вам відповідь на це питання. Але спочатку краще присісти. Це може назавжди змінити ваше життя. Адже ви більше не зможете довіряти вашим очам.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Багато користувачі стурбовані тим чи не зійшли вони з розуму.

"Я знаю, що я не єдиний, хто бачив подих вітру", — написав під постом один з коментаторів.

"Клянуся, я бачив цей подих вітру", - пише користувач.

Багато хто в коментарях, навіть побачивши людину, не зрозуміли, що він не працює в полі, а малює його.

"Я думав, він чимось бризкає на землю ОМГ"; "Я й справді подумала, що він чимось бризкає на землю. І зараз я страшенно здивована"; "А я, чесно кажучи, спочатку подумав, що йому заплатили, щоб він намалював на траві ці плями і туди машини не заїжджали".

Зазначимо, ілюзії помилкового руху — це підрозділ оптичних ілюзій. Їх суть у тому, щоб ми дивимося на статичну картинку - і нам здається, що зображення рухається. Ефект ілюзій руху пов'язаний з неадекватною розшифровкою мозком певних сигналів, що надходять від очей, а також неусвідомленої корекцією зорового образу.

Нагадаємо, у соцмережах з'явилася чергова оптична ілюзія, пов'язана з індичкою, шкіра якої рухається сама по собі. Цей хитрий трюк вже зламав голови сотням користувачів соцмереж, і здається, що розвидіти це буде неможливо.

Як повідомляв портал "Знай.uа", неймовірну оптичну ілюзію не помітно для себе створила вчителька початкових класів з Канади. Як розповіла жінка, вона готувалася до уроку і випадково створила нову головоломку для мозку.

Також "Знай.uа" писав, користувач Reddit під ніком cldsehunter поділився своїм, на перший погляд звичайним, сімейним знімком, на якому здалеку можна розгледіти обриси Ісуса Христа.