Свято Богоявлення, нарівні з Великоднем і П'ятидесятницею, є найдавнішим християнським святом. Присвячений він народженню Ісуса Христа і подій, які його супроводжували, святкується Римо-католицькою церквою.

Саме це свято піднесло для однієї з сімей в Іспанії справжнє диво - "пиріг волхвів", який був куплений через інтернет. Сім'я знайшла у чарівній випічці чек на 10 тисяч євро.

Як пишуть зарубіжні ЗМІ, подарунок отримала сім'я з муніципалітету Моралес-дель-Віно (автономне співтовариство Кастилія-і-Леон).

Подарунок долі дістався родині з восьми чоловік з міста Самора. 6 січня усі члени сім'ї зібралися разом, щоб відзначити католицьке свято – день Трьох Королів, або по-іспанськи Трьох Волхвів.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Як з'ясувалося, чек в пиріг був вкладений зовсім не помилково. Таку акцію з 2009 року проводить кондитерська фабрика Conrado. Такий спритний піар-хід придумали пекарі, щоб залучити до своєї продукції нових клієнтів. Почали вони з скромного призу в 500 євро. Роком раніше сума подарунка зросла вже до дев'яти тисяч євро.

Ана Белен Корралес, яка принесла в будинок "щасливе" ласощі, зізналася, що вона дізналася про акцію зі ЗМІ і вирішила спробувати щастя, але на перемогу не розраховувала.

Дівчина розповіла про це родині, і домочадці під час святкового обіду навіть жартома говорили, що зроблять з грошима, якщо вдасться виграти.

Вони були дуже здивовані, коли чоловік Ани дістав з пирога той самий чек. Сім'я вирішила розділити виграш між собою і пообіцяла завести нову традицію – щороку на свято купувати пироги цієї кондитерської фабрики.

Зазначимо, що звичай пекти "пиріг волхвів" на католицьке свято Богоявлення було заведене в кінці XIII — початку XIV століть. З давніх часів всередину пирога прийнято класти сюрприз, зазвичай це боб, який символізує грошовий достаток.

В цей день іспанці згадують одну з основних подій, описаних у Новому Заповіті — поклоніння волхвів новонародженому Ісусу. Католики також підносять у це свято один одному подарунки, як би відтворюючи сцену даріння дарів з писання.

Нагадаємо, американець на ім'я Кевін Фенвік з міста Балтімор, штат Меріленд, завдяки неспішності дітей зірвав джекпот і забезпечив себе на все життя. Звичайно ж, кожен день чоловік заходив у магазин з надією на виграш, але він не міг повірити своїм очам.

Як повідомляв портал "Знай.uа", американка Зеринея Кармайкл, як зазвичай, заїхала на заправку в неділю. Поки її машина заправлялася, дівчина вирушила оплатити бензин, на касі вона помітила білет миттєвої лотереї і вирішила купити собі один, може, пощастить розбагатіти на пару доларів.

Також "Знай.uа" писав, 8-річний хлопчик став мільйонером. Зароблені гроші хлопчик не витрачав на іграшки та солодощі і не відкладав їх на майбутнє. Він інвестував їх у нерухомість. Таким чином, юний канадець став власником 6 відомих будівель, розташованих в Онтаріо і Британській Колумбії.