У цієї дівчинки ніколи не було гладкої укладки, а щоденне розчісування приносить їй неймовірне страждання, все тому, що її волосся не піддається розчісуванню, а виною тому неправильний ген.

Шевелюра 5-річної Лілі-Грейс Барлоу не піддається жодному гребінцю, адже у дівчинки рідкісна вроджена аномалія - синдром нерозчісуваного волосся. Відомо всього близько сотні випадків цього розладу. Така ж аномалія була і у великого Альберта Ейнштейна. Тому дівчинку вже встигли прозвати маленьким Ейнштейном, поки тільки за зачіску. Про це пише Fishki.net.

Перші симптоми захворювання з'являються у віці від 3 місяців до 15 років, а причиною є мутація генів на 4–9-й тижні вагітності матері.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Коли Ліла була маленькою, її волосся буле схоже на зачіску їжачка Соніка. Волосся важко причісувати, і кожна спроба закінчується сльозами. Але ми прищеплюємо їй любов до свого волосся, адже це рідкісна і красива особливість", - розповідає мама Лілі-Грейс 28-річна Алекс.

До великого щастя, синдром не расчесаного волосся не викликає ніяких хвороб, а впливає лише на зовнішність. Ліла дуже часто привертає увагу оточуючих завдяки своїй неординарній зачісці.

Мати дівчинки Алекс перепробувала всі можливі способи, щоб волосся дівчинки стали більш слухняними, але поки не знайшла нічого, що може їй допомогти.

Однак, незважаючи на всі складнощі, Алекс намагається прищепити дівчинці любов до свого волосся, тому що ця риса робить її воістину унікальною. Мама не хоче, щоб у дочки були якісь комплекси з цього приводу, і якщо природа нагородила такою особливістю, то треба її прийняти.

Вчені вивчили волосся дівчинки і зрозуміли, що справа в будові волосся: зріз стрижня волосся не овальний, як у більшості людей, а має трикутну форму.

Для догляду за волоссям дітей з СНВ рекомендують використовувати кондиціонери м'які щітки. Лікування цього синдрому поки не існує. Експерти кажуть, що найкраще, що можна зробити, – це уникати впливу високих температур (фена і плойок) і агресивних хімікатів.

Нагадаємо, Арья Більгін з Австралії майже з народження дізналася, що таке бальзами та кондиціонери, тому що без них неможливо розчесати волосся. А вся справа у вродженої аномалії, яка змушує рости волосся з надзвичайною швидкістю.

Як повідомляв портал "Знай.uа", мила особливість малятка зробила її зіркою соцмережі. Світ не може намилуватися.

Також "Знай.uа" писав, малятко Іден Вуд стала переможницею дитячих конкурсів краси близько трьохсот разів. Як тепер виглядає найкрасивіша дівчинка в США.