Кожен хоче бути красивим і здоровим, тому здоровий спосіб життя стає нормою. Щоденні тренування, біг вранці, відмова від цукру та інших вуглеводів та інші подібні поради ми чуємо кожен день. Експерти зібрали міфи, слідуючи яким може тільки нашкодити організму.

Міф 1. Етикетки говорять тільки правду

Якщо ви вірите всьому, що написано на упаковці товару, то у нас для вас неприємний сюрприз. У виробника є безліч хитрощів, щоб продукт виглядав менш калорійним або більш здоровим.

Насамперед калорійність може бути вказана не на 100 г продукту, а на порцію.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Міф 2. Вечерю віддай ворогові

Мабуть, всі знають цю приповідку здорового харчування: "Сніданок з'їж сам, обід розділи з другом, а вечерю віддай ворогові". Але сучасні дослідження показують, що краще відібрати свою порцію назад.

Міф 3. Щоденні тренування — це ідеально

насправді немає. Тренуватися щодня можуть дозволити собі тільки професійні спортсмени, чиї м'язи вже готові до такого навантаження. Якщо, надихнувшись ідеєю спорту, ми починаємо бігати в зал кожен день, то такий запал швидше нашкодить м'язів, так як у них просто не буде часу відновитися.

Міф 4. Чим більше потієте, тим сильніше схуднете

Саме на цьому міфі заснована ідея термокостюмов, похудательной саун або просто тренування до сьомого поту. Насправді кількість поту не позначається на ефективності вашої тренування. Наприклад, годину бігу, за який ви точно пропотеете, спалить близько 270–300 кал, а час силового тренування, під час якої ваша шкіра ледь покриється потом, - 360 кал.

Міф 5. Сніданок — найважливіша їжа дня

Ми всі чули, що вести здоровий спосіб життя і тим більше худнути без нормального сніданку просто неможливо. Насправді це не так. Останні дослідження показують, що люди, які пропускали сніданок, за день з'їдали менше, ніж ті, хто прийняв їжу з ранку.

Міф 6. Схуднення залежить тільки від сили волі

Коли хтось каже, що не може скинути вагу, багато відповідають тільки радою менше їсти. У суспільстві вважається, що схуднення — це питання сили волі і тільки, але насправді на одній стійкості далеко не заїдеш.

Міф 7. Біг корисний для всіх

Не зовсім так. Насправді 79% бігунів отримують травми під час занять, і по більшій частині біг небезпечний для тих, хто сідає на п'ятку, для людей з асиметрією стоп, а також для нетренованих людей з великою масою тіла. Також у людей літнього віку біг може викликати проблеми з серцем.

Міф 8. Вуглеводи і білки не можуть перетравлюватися одночасно

Саме на цьому міфі засноване роздільне харчування. Зазвичай говорять про те, що для переварювання білка і вуглеводів потрібні різні середовища, а одночасно в шлунку створюватися вони не можуть.

Нагадаємо, що потрібно знати про OMAD-дієту.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дієта з високим вмістом овочів і оливкової олії знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань на 25 %.

Також "Знай.uа" писав яка дієта дійсно працює: без вуглеводів або без жирів.