Мешканка британського міста Саутпорт, графства Мерсісайд, 24-річна Джемма Берч пережила важку інфекцію через бездомну кішку. Про це повідомляє Daily Mail.

Як розповідає дівчина, нещасний випадок стався з нею в Португалії, куди вона поїхала у відпустку. Берч прихистила кішку на прізвисько Катаріна.

"Ми пускали її в номер, тому що вона скрізь за нами ходила. Я гладила її і напувала молоком", - розповіла дівчина.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Однак, в останній день відпустки британці стало погано. У Джемми почалася блювота, а в літаку вона ненадовго втратила свідомість. Дівчина прибула в лікарню, там у неї знайшли кампілобактерії, що зустрічаються в сирій курятині.

Лікарі припускали, що Берч отруїлася поганою їжею, проте від цієї версії довелося відмовитися, оскільки дівчина їсть тільки рослинну їжу і рибу. Джемма не їсть м'яса, так як є вегетаріанкою.

Тоді медики поцікавилися, не контактували вона з бродячими тваринами. Судячи з усього саме від Катаріни, яка лазила по смітниках, Берч і підхопила інфекцію.

З симптомами важкого отруєння Джемма провела в лікарні на крапельницях цілий тиждень.

Проте незабаром після того, як її виписали додому, виникли серйозні ускладнення. Берч прокинулася вночі через те, що впала з ліжка.

"Коли я сіла, то зрозуміла, що не відчуваю килима під ногами, — розповідає дівчина. — Я стала дряпати ноги, але нічого не відчувала. Одна подряпина змусила мою ногу кровоточити, і я нічого не відчувала".

Джемма перестала відчувати свої ноги: у неї паралізувало нижню частину тіла і вона не контролювала кишечник і сечовипускання.

Виявилося, що у неї розвинувся синдром Гійєна Барре, гостре неврологічне захворювання, при якому інфекція пошкоджує нервову систему і призводить до паралічу.

"На наступний день мене паралізувало нижче стегон, — згадує дівчина. — Я нічого не могла робити сама. Медсестрам доводилося мене мити і саджати в туалеті. Я не контролювала кишечник і сечовий міхур, не могла користуватися руками і ногами, тому що вони ослабли".

Лише через 14 місяців після інциденту терапії Джемма Берч знову почала ходити.

Джемма говорить, що все ще любить кішок, але не доторкнеться до бродячої тварини.

Хвороба не завадила дівчині продовжити вищу освіту. Вона вирішила не брати академічну відпустку і займалася в лікарні і реабілітаційному центрі.

Берч читала книжки, вивчала презентації лекцій, листувалася з викладачами по електронній пошті і змогла отримати диплом одночасно з сестрою-близнючкою.

"Я не хочу, щоб люди чекали, поки у них буде негативний життєвий досвід, щоб оцінити життя і жити сьогоденням. Я сподіваюся, що моя історія надихне людей цінувати все, що у них є", - зазначила Джимма.

Нагадаємо, американка Лоріна Гутьєррес цілком собі щасливо жила зі своїм чоловіком Стівеном і трьома дітьми в Нью-Мексико, поки кілька місяців тому з нею не почало відбуватися щось дивне.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Китаї стався унікальний випадок. Лікарі витягли з жовчного міхура пацієнтки дві тисячі каменів. Це просто неймовірна кількість, враховуючи невеликі розміри самого органу.

Також "Знай.uа" писав, моторошна аномалія відняла у жінки можливість плакати, ніщо не зможе змусити її зронити сльозу. Іветт виявила у себе захворювання випадково. Вона раптом взагалі перестала плакати.