Ваза, яка валялася на горищі понад 20 років, виявилася справжнім сокровищем, пише Politeka.

Біло-синю китайську фарфорову вазу висотою близько 28 сантиметрів продали на аукціоні Bearnes, Hampton and Littlewood в британському місті Ексетер за 600 тисяч доларів.

Більше двох десятків років предмет антикваріату валявся на горищі будинку жінки, чия покійна тітка привезла цю посудину з Шанхая в початку 1920-х років. Спадкоємиця відправила фото коробки з незвичайним порцеляновим виробом експертам, і вони з'ясували, що вазу виготовили для китайського імператора Цяньлуна - приблизно між 1780 і 1790 роками.

Початкова вартість становила приблизно від 26 до 50 тисяч доларів. Але через великий інтерес з боку китайських колекціонерів ваза пішла з молотка за 765 тисяч доларів з урахуванням комісійних зборів.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нещодавно дослідники зробили незвичайну знахідку в австрійському середньовічному замку під назвою Ленгберг, який знаходиться в Східному Тиролі.

Зазначимо, що перші згадки про замок відносяться до 1190 році, а нещодавно там було виявлено жіночу нижню білизну, якій, на думку вчених, вже більше 500 років.

Нагадаємо, міжнародна група дослідників проаналізувала ДНК 151-ї мумії з археологічного району Абусире ель-Мелек. Ця територія розташована вздовж Нілу в Середньому Єгипті. У дослідженні беруть участь мумії віком 1400 років до н. е. – 400 років н. е ..

Як повідомляв портал "Знай.uа", у 2016 році світ потрясла новина про сенсаційну знахідку – на Канарських островах, а саме на Тенеріфе були знайдені мумії справжніх велетнів.

Також "Знай.uа" писав, що археологи навчилися визначати стать прадавніх кремованих рештків: тепер від науки нічого не приховати.

Дослідники із вимірювання кісток встановили, що вони істотно розрізняються за розміром у чоловіків і жінок. За допомогою восьми параметрів, наприклад, діаметра променевої кістки, дослідники визначили стать з точністю 80%.