Тепер замість музею воскових фігур Мадам Тюссо всі будуть ходити милуватися в'язаними експонатами Лііси Хієтанен.

Фінська художниця підкорила світ своїм умінням в'язати, та не просто,а створювати фігури людей в повний зріст з дрібними деталями.

Лііса почала "вив'язувати" точні копії своїх односельчан що проживають в селі Хямєенкюро.

Художниця ще з десяти років захоплювалася в'язанням, але хто б міг подумати що проста захопленість переросте в справжнє мистецтво.

Щоб зв'язати фігуру вона спочатку робить знімки моделі з різних ракурсів і так само робить відповідні заміри. Всередині скульптура складається з дротяного каркаса.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

« Зараз я працюю над проектом «Городяни», який складається із зображень моїх сусідів в Хямєенкюрі.Кожен день я бачу одних і тих же людей на вулицях, і наш з ними світ вміщається в маленьке містечко. Я відібражаю це через своє сприйняття оточення, але разом з тим я підкреслюю щось спільне для всіх нас » - коментує художниця на своєму сайті.

« Методи педантичної ручної праці служать протидією для прискорюених темпів
у різних сферах життя. Для мене більш важливими цінностями в моїх роботах не
є подібність або рассходство. Роботи, швидше, спрямовані на те, щоб
зустріти когось дуже конкретного,а побачити зовсім іншого
тим самим разпізнати людину поступово » - додає вона

Роботи Лііси Хієтанен можна побачити на її сайті.

Нагадаємо, що "Знай.ua" раніше писав про російську художницю яка вписала в свої картини славновідомий "мем" про жабеня Пепе. Чому цей мем прирівняли до знаків фашизму?

Також "Знай.ua" інформував про чоловіка який сіття зміг перетворити у мистецтво. На перший погляд це звичайні картини, але, придивившись, ви побачите дещо неймовірне.

Раніше  "Знай.ua"  писав про те як герцогиня Сассекська  булаперевтілена в
героїню мультфільму. Фанати були приємно здивовані.