Це фото, яке сполохало маленьке британське містечко, було зроблено в 1920-х роках фотографом Едвардом Хіллсвортом. Всього в архіві цього фотографа виявилося близько 500 фотографій 1920 - 1930-х років, але крім одного знімка, всі інші були без всякої містики.

Знімки багато років зберігалися в неназваній сім'ї, яка нещодавно виклала альбом на аукціон для продажу. Фото були зроблені десь у південних британських графствах і на цій фотографії знята маленька дівчинка, що сидить неподалік від свого будинку.

Сам Едвард у своєму щоденнику згадував, що дивну тінь на будинку він помітив одразу ж коли роздрукував знімки. Як припускав фотограф, тінь дуже схожа на британського солдата часів Першої світової з рушницею в руці.

На перший погляд на знімку, представленому нижче, тінь на стіні може здатися лише тінню від дерева. Тим більше, що на стіні за сусідством знаходиться реальна тінь від дерева.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Однак якщо придивитися краще, то тінь виглядає дуже людиноподібною і схожа на чоловіка в головному уборі і з довгим предметом у руці.

Коли фотограф показав знімок власникам цього будинку - двом молодим жінкам, то ті були в шоці. Виявляється вони впізнали цього солдата, за їх словами, це Джок Маккі, який дружив з ними, коли його полк був розташований неподалік.

У 1915 році Маккі відправили в Галліполі, де він незабаром загинув у бою.

Хіллсворт докладно описав, яка реакція була у жінок, коли вони побачили цей містичний знімок:

"Вона відразу здригнулася і на її обличчі з'явилося перелякане вираження, потім присіла на низький стілець і накривши голову фартухом, стала трохи розгойдуватися, немов перебуваючи в тяжкій печалі. У цей момент до кімнати увійшла ще одна дама і вона теж побачила цю фотографію, після чого вона вигукнула: "Боже, це ж Джок!". Потім мені розповіли, що Джок Маккі був солдатом з розквартированого в місті шотландського полку, з яким сестри дуже подружилися. Після цього він був відправлений на Дарданелли і приходив до них попрощатися перед від'їздом, пообіцявши повернутися. Через деякий час вони почули, що він був убитий в Галліполі, тому, побачивши фотографію, сестри подумали, що привид Джока прийшов до них, намагаючись виконати свою обіцянку. Більше того, вони навіть помітили поруч з ним "тінь" від маленької собачки - вихованця Джока".

Нагадаємо, в Геттісберзі зафіксували примару загиблого солдата. Американське селище вважається одним з найбільш населених нечистими силами місць.

Як повідомляв портал "Знай.uа", примар і потойбічних істот бачать ті люди, які проживають у хворих з точки зору медицини, житлах.

Також "Знай.uа" писав, в таємничому англійському селі Станстед-Маунтфитчет графства Ессекс сталося щось неймовірне.