Кожен супергерой має свою особливість, що виділяє його з натовпу. Але і серед звичайних людей існують ті, хто може похвалитися цікавими вродженими особливостями тіла.

Користувачі соцмережі поділилися знімками своїх рідкісних аномалій. Пропонуємо вам подивитися добірку унікальних людей.

Без носового мосту

Найчастіше подібна аномалія є вродженою і нерідко поєднується з деякими іншими аномаліями - Синдром Кліппеля - Фейля, ахондроплазією, затримкою психомоторного розвитку, синдром Корнелії де Ланге і тд. Цікаво, що ця унікальна особливість має свої переваги - хлопець, який розмістить цю фотографію сказав, що його ніс ніколи не кровоточить.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Мама і дочка з маленькою особливістю

Це стан називається Poliosis і виникає із-за відсутності меланіну на волосистої частини тіла. Його можна порівняти з родимками, які можуть бути успадковані.

Райдужка розділена навпіл

Рівна "половинчаста" аномалія зустрічається дуже рідко. Вона носить назву Heterochromia і виникає генетичного збою, хвороби або травми ока.

Чоловік має по 6 пальців на руках і по 2 середніх пальця

У цієї людини дана аномалія була успадкована його сином, але в юному віці йому видалили зайві пальці.

Пальці цієї людини повністю сформовані і у відмінному робочому стані, хоча при полидактилії таке зустрічається далеко не кожен раз. Найчастіше пальці недорозвинені або зрощені.

Синдром Ваарденбурга

Це вроджене захворювання, яке зустрічається приблизно у 1 з 42 000 людей. Лікування від нього немає.

Чоловік глухий на одне вухо, має біле волосся і очі різного кольору. Стан пов'язаний з мутаціями шести генів, які допомагають формувати клітини, в першу чергу меланоцити, які відповідають за пігментацію волосся, шкіри та очей.

Синдром дзеркальної руки

Аномалія називається Ulnar dimelia. При ній відсутній великий палець, але загальне число інших пальців на кожній руці може досягати восьми або семи. Цей стан настільки рідкісне, що у медичній літературі описано лише близько 100 випадків за всю історію.

Немовля з вухами ельфа

У медицині таке називають вухом Шталя, але деякі звуть вухами ельфа або вухами Спока. Це деформація вушної раковини через неправильно сформованого хряща.

Синдром амніотичних перетяжок

Це відбувається коли тонкі волокнисті нитки всередині плодового міхура обплутують частина тіла немовляти і перетягують її, чому відбувається деформація.

Рубець на райдужці

У медицині це називається макулярное зморщування. Макулярна складка представляє собою рубцеву тканину, яка утворюється в макулі очі (центральна частина сітківки). Ця частина ока відповідає за гостроту зору, так що ця умова може викликати помутніння і викривлене бачення. Макулярное зморщування виникає коли склоподібне тіло очі відривається від сітківки.

"Щупальця" під язиком

Аномалія називається бахромчаті складки язика або plica Fimbriata. Вони нешкідливі, але іноді можуть застрягати в зубах. У більшості людей вони практично непомітні або у вигляді маленьких горбків. Але іноді можуть досягати сантиметри в довжину і більше.

Нагадаємо, незвичайний малюк з'явився на світ в одному з пологових будинків Ель-Фаллуджі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Джерлі Лінгдо — доросла людина, можливо, назавжди застрягла у тілі і розумі дитини.

Також "Знай.uа" писав, через рідкісне захворювання жінки ніс збільшився вдвічі і почервонів.