Житель Британії на ім'я Стівен Гіллатт зізнався, що відчуває панічний страх перед дзеркалами, а точніше перед своїм відображенням. Його історією поділилося видання Metro.

Чоловік жодного разу не зустрічав нікого зі схожою фобією і не бачив згадки про неї в інтернеті.

Як розповідає Гіллатт, незвичайна фобія з'явилася у нього чотири роки тому як наслідок нервового зриву. З того часу він намагається не дивитися в дзеркала та інші поверхні, де можна побачити своє відображення.

Вранці чоловік не знає, як виглядає і запитує у дружини і дочки, чи все в порядку з зовнішністю, в перукарні сидить із заплющеними очима, а повз вітрин ходить відвернувшись.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Я заздрю людям, які дивляться в дзеркала виключно з естетичної точки зору — оцінити, як вони виглядають. Коли я дивлюся в дзеркало, я бачу невдаху і емоційно неповноцінну людину. Я не бачу своїх фізичних рис, я бачу свою сутність", — британець пояснив свій страх дивитися в дзеркало.

Він додав, що при вигляді себе згадує свої промахи і те, як завдавав іншим людям біль. Це провокує панічні атаки і напади ненависті до себе.

При цьому чоловік зовсім не намагається знайти потрібне лікування. Раніше він, звичайно, звертався до психотерапевта і зрозумів, що причина його страху — дуже низька самооцінка і відсутність почуття власної гідності.

Гіллатт вирішив, що ненависть до себе так міцно вкоренилася у ньому, що для позбавлення від неї знадобиться не один рік, а він до цього не готовий.

Крім страхів перед дзеркалами чоловік ненавидить фотографуватися. Він дуже засмучується, коли дивиться на знімки.

"В ці моменти я дуже шкодую, що не дивився в дзеркало і не поправив зачіску", — додав він.

Нагадаємо, панічний розлад — це психічне захворювання, для якого характерні раптові спалахи страху і тривоги, іменовані панічними нападами.

Як повідомляв портал "Знай.uа", нове дослідження Медичної школи Брайтона і Сассекса (BSMS), присвячене створенню методик по позбавленню від фобій, виявило, що серцебиття дозволяє справлятися з ірраціональним страхом перед павуками.

Також "Знай.uа" писав, жінка прийшла на кладовище провідати батьків і покласти вінок на могилу. Але раптово опинилася наче в пеклі, точніше їй здавалося, що її ось-ось туди затягне.