Вагітність — непростий і хвилюючий етап для будь-якої жінки, незалежно від вiку, особливостей характеру або соціального становища.

Страхи і тривога всюди: "А якщо травма або ускладнення?", "А раптом буде боляче?", "Чи я зможу завести і виносити дитину?" і "Доведеться спілкуватися з лікарями?", пише The Conversation.

Навіть жінки, які вже не раз пройшли через дітонародження, також можуть злякатися перспектив повторних пологів або вагітності.

Однак є випадки, коли страхи перетворюються на справжні фобії, аж до того, що дівчата і жінки ніколи не вирішуються на пологи або обривають вагітність в самому її початку.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Є спеціальний термін для позначення таких патологічних страхів — токофобiя.

Існують різні методи по позбавленню від цього патологічного страху, проте вони ефективні, якщо жінки розуміють, що медикам під силу відкрити справжню причину їх страху.

Деякі дослідження припускають, що історії про невдалі пологи можуть збільшити страх. З іншого боку, багато жінок стверджують, що досвід, неважливо який, необхідно обговорювати. Підтримка від однолітків і обмін історіями про складних випадках вагітності зменшує відчуття ізоляції.

Жінки повинні не соромитися обговорювати ці проблеми. Їм потрібна підтримка і належна, а також своєчасна допомога.

Тривожність у період вагітності може негативно відбитися на здоров'я матері і немовляти. І раннє втручання може мати вирішальне значення для запобігання негативних ефектів.

Забезпечення високоякісного догляду за всіма жінками зменшить ймовірність розвитку токофобії і даси кожній насолодитися всіма перевагами і кращими сторонами материнства.

Нагадаємо, дослідження групи вчених з Каліфорнійського університету спробував пояснити, чому чоловіки живуть у середньому на п'ять відсотків менше жінок.

Як повідомляв портал "Знай.uа", нідерландські дослідники встановили причину постійних мігреней у чоловіків.

Також "Знай.uа" писав, що ризик виникнення післяпологової депресії збільшується у жінок, які народжують взимку.