Цей будинок був побудований ще в далекому 1850 році, в Нью-Йоркському кварталі Грінвіч-Віллідж, за адресою 14-та Західна 10-та вулиця.

Свою популярність він отримав, коли в його стінах проживав знаменитий письменник Марк Твен, з 1900 по 1901 роки. Відомий на весь світ письменник залишив після себе безцінні твори про пригоди Тома Сойєра і Гекльберрі Фінна.

Але ще раніше будинок огортала дуже погана слава. Ті, хто орендував у ньому квартири, в буквальному сенсі починали божеволіти.

Ходили чутки, що саме це і змусило, у свій час, з'їхати письменника. Після нього, в будинку оселилася якась подружня пара. Через роки обоє одночасно покінчили життя самогубством. Природно, причини такого вчинку так і залишилися нерозгаданими.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У 60-ті роки тут мешкала актриса і поетеса Джен Брайант Бартелл. У своїй книзі "Spindrift: Spray From a Psychic Sea", опублікованій в 1974 році, вона писала, що, перебуваючи в будинку, не раз відчувала, як до неї торкається щось невидиме.

Жінка часто помічала, як речі в будинку рухаються самі собою, з'являються дивні тіні. Через деякий час, до них додавалися звуки невідомого походження і час від часу виникає запах гнилі.

Як розповідала поетеса, одна з її собак померла при дивних обставинах, а іншу вона часто заставала, як та гавкає на порожній кут або стілець, ніби там хтось сидів.

Після Бартелл стала бачити привидів. Причому, за твердженням жінки, одним з них був вже згаданий Марк Твен.

Також їй ввижалися люди, загиблі в Громадянську війну, дівчина, тіло якої поховали десь під будинком, абортоване немовля і мертва кішка. Всі вони мали до цього місця якесь відношення.

Однак Бартелл вважає, що справа не стільки в привидах, скільки у злій енергії будинку.

Письменниця розповідає у своїй книзі, що деякі з її сусідів за той час, поки вона жила в будинку, померли неприродною смертю – у результаті вбивств, самогубств або передозування наркотиків.

До речі, незабаром після виходу книги і сама Бартелл покінчила життя самогубством. Так зловісний будинок розправився з ще однієї своєї мешканкою.

У наші дні тут начебто не відбувається нічого дивного або жахливого, але будівлю донині називають Будинком Смерті. Його охоче відвідують туристи.

Нагадаємо, в старовинному маєтку зловили привида.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені розповіли всю правду про привидів. Як з'ясувалося примар і потойбічних істот бачать ті люди, які проживають у хворих з точки зору медицини, житлах.

Також "Знай.uа" писав, сім'я побачила запис з камери і мало не посивіла, зрозумівши, хто сміявся в будинку. 39-річна мама двох дітей з Лінкольншира, Англія, впевнена, що на камери спостереження в їх будинку потрапила істота з потойбічного світу.