Легенда про гігантського монстра, що живе на дні озера народилася в Шотландії, де місцеві жителі неодноразово спостерігали таємничу істоту на озері Лох-Несс.

Саме озеро важкодоступне для людей – це величезна тріщина в земній корі. Відомо, що його глибина складає 300 м, довжина – близько 30 км. Вода озера чорного кольору. Вчені вважають, що озеро Лох-Несс було утворено в результаті льодовикового періоду близько 10000 років тому.

Перший задокументований випадок зустрічі чудовиська з людиною стався в 565 році. Абат Іона, описуючи життя святого Колумби, згадує про його перемогу над чудовиськом озера Несс.

Після багатьох років в 1933 році лондонський бізнесмен Джордж Спайсер, проїжджаючи на автомобілі повз озера Лох-Несс, зауважує "найнезвичайнішу істоту" з усіх, коли-небудь бачених їм.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Передбачуваний зовнішній вигляд потвори

Як розповідав бізнесмен, ця незвичайна тварина з довгою вигнутою шиєю, що нагадує слонячий хобот, виповзла на дорогу прямо перед його машиною і потім неспішно зникла в підліску. Повернувшись у місто, Спайсер поділився своєю історією з журналістами. Так почалася легенда, яка вже майже сто років розбурхує уми дослідників і шукачів пригод. Інформація, яка одного разу потрапила у ЗМІ і породила загадкового монстра-велетня Нессі. Повідомляє Мир24.

Щоб встановити істину – існує Нессі насправді – багато дослідників проводили місяці біля озера, застосовуючи найсучасніші методи дослідження і передову апаратуру. Численні наукові експедиції не виявили жодних слідів Лох-неського чудовиська.

Але багато людей продовжують вірити, що в шотландському озері мешкає вижив доісторичний монстр. Але чому? Вчені висунули теорію, яка частково пояснює цей феномен.

У XIX – початку ХХ століття сталося кілька великих відкриттів в області палеонтології. Світу показали, як виглядали доісторичні істоти. Музеї, ЗМІ посіяли в голові людства зерно, яке породило у свідомості Лох-неське чудовисько.

Люди повідомляли, що бачили невідомих монстрів, ще у 1800-х роках, але тоді лише 10% згадували про довгу шию.

У 1930-х монстрів, схожих з нещодавно виявленими плезиозаврами, описували вже 50% очевидців.

Нагадаємо, фермери знайшли в полі моторошну істоту, яка стане вашим нічним жахом.

Як повідомляв портал "Знай.uа", прибульці перетворили людей на тварин.

Також "Знай.uа" писав, моторошна істота стежила за молодою дівчиною. На вигляд воно схоже на комахоподібну істоту.