В Малайзії помер останній існуючий у світі представник виду суматранських носорога по кличці Тем. Самець був останнім з свого роду і йому, на жаль, так і не вдалося залишити після себе потомство.

Про це повідомляють малайзійські ЗМІ.

Доглядачі заповідника розповідають, що смерть тварини, імовірно, пов'язана зі старістю, але точна причина поки що невідома. Носоріг був останнім самцем суматранських носорогів в Малайзії, він жив у заповіднику разом із ще 80-ма особинами свого виду, серед яких практично всі були самками.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Доглядачі розраховували, що Тем принесе потомство – хлопчика знайшли в 20-ти річному віці на плантації олійних пальм у Тавау в 2008 році. За 11 років, що Тем прожив у заповіднику, він на жаль, не дав ніякого потомства. На момент смерті Тэму було близько тридцяти років – це похилий вік для носорогів, враховуючи, що середня тривалість життя виду в дикій природі складає від 30 до 40 років.

"Смерть Тему свідчить про те, наскільки критично важливі спільні зусилля, спрямовані на здійснення проекту з порятунку носорігів", - наголосили у заповіднику.

Однак, на щастя, геном Тему вдалося зберегти, тому з допомогою вчених можливо забезпечити виживання виду.

"Сьогодні ми прощаємося з Тэмом, нашим останнім уцілілим самцем-суматранским носорогом. Наші серця переповнені смутком, оскільки ми оплакуємо не тільки втрату дикої природи, але і втрату виду. З відсутністю Тему у нас залишилася тільки Іман, наша остання жінка-носоріг", - заявили у заповіднику.

Нагадаємо, у Національному парку Крюгера в Південно-Африканській Республіці слон на смерть затоптав браконьєра, про що стало відомо з повідомлення місцевої поліції на офіційній сторінці в Twitter.

Як повідомляв "Знай.ua", журналісти опублікували інформацію про те, що в Непалі, Камеруні, Центральноафриканській Республіці та Індії засобами Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) фінансуються спеціально створені військові формування, бійці яких карають за підозрою в браконьєрстві.

Також "Знай.ua" писав, що 20 грудня 2013 року Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією постановила проголосити 3 березня Всесвітнім днем дикої природи (World Wildlife Day), з метою підвищити рівень обізнаності широкої громадськості в питаннях дикої фауни і флори.