Журналісти порталу Buzzfeed опублікували інформацію про те, що в Непалі, Камеруні, Центральноафриканській Республіці та Індії засобами Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) фінансуються спеціально створені військові формування, бійці які карають за підозрою в браконьєрстві шляхом нанесення каліцтв, зґвалтування, а в крайніх випадках – вбивства.

Причому мова йде не тільки про доведені випадки браконьєрства. Журналісти опитали місцевих жителів: потерпілих і очевидців, вивчили сотні секретних документів. В ході досліджень з'ясувалося, що, наприклад, у Непалі жителя Шихарама відправили на тортури лише через підозру у тому, що він допоміг синові закопати ріг носорога на задньому дворі. Далі більше: чоловіка катували протягом двох днів у Національному парку Читван. Після смерті підозрюваного браконьєра представники парку повідомили, що непалець помер після того, як сів на лавочку і зомлів. Синці, садна і зламані ребра, мабуть, теж з'явилися після падіння з висоти лавочки.

Національний парк Читван

Вбивство Шихарама місцеві жителі називають "частиною стратегії" WWF і стверджують, що це був не поодинокий випадок перевищення посадових повноважень охороною парку. Співробітники парку Читван не шкодували навіть маленьких дітей, адже одного з них – 11-річного хлопчика - катували прямо на очах батьків.

Подібні випадки знайшли своє поширення і в інших країнах. Так, наприклад, в Індії в національному парку Казіранга винищували людей десятками. Не тільки місцевих жителів, але й приїжджих. Напевно, таким чином вони намагалися привернути туристів в країну? Погано вийшло. Не так давно, біля заповідника Пенч-Тигр виявили побите тіло чоловіка, який збирав дрова. Побиття, спалення і смерть – така ціна за тепло в будинку, на думку WWF.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Національний парк Казіранга

Всесвітній фонд дикої природи не забарився у відповіді для Buzzfeed і поспішив заспокоїти всіх тим, що дані журналістів «не відповідають» їхьому «розумінню подій». Ну, мабуть, знущання над людиною, вбивство і сексуальне насильство можна трактувати по різному, на думку WWF. Адже вони й далі називають рейнджерів "однією з перших і останніх сил для захисту планети" від злочинів проти дикої природи. Але, хто буде захищати життя і здоров'я людини від злочинів WWF нікому не відомо.

Нагадаємо, що в Індії зграї мавп відкрили справжнє полювання на місцевих жителів.

Раніше, Знай.uа писав про те, що в Індії мийник-недотепа прирік себе на смерть від слона.