Нещодавно в прокат вийшов короткометражний серіал "Чорнобиль" і буквально за лічені дні увійшов до топу найкасовіших фільмів, передає Politeka.

Чорнобиль
Чорнобиль

Однак фахівці та глядачі відзначають численні "ляпи" у стрічці, передає Знай.ua.

Фотограф Сергій Дощак протягом декількох років знімає реальну природу біля Чорнобильської АЕС - він встановив фотокамери у тридцятикілометровій зоні.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Дивовижно, але на фото потрапили рідкісні тварини, які в Україні занесені до Червоної книги. Свого часу вони зникли із цієї місцевості у зв'язку із будівництвом АЕС.

Судячи з фото, тваринам у зоні відчуження живеться більш ніж комфортно і радіація їм не заважає.

Страшнішою для них була сама людина.

Зараз Сергій Дощак з колегами по цеху добивається того, щоб Чорнобильська зона стала заповідником.

Нагадаємо, серіал "Чорнобиль" від американської компанії HBO б'є всі рекорди. Він вже став одним із найпопулярніших серіалів сьогодення й повернув інтерес до трагедії, яка сталася у 1986 році - вибух на Чорнобильській АЕС. У мережі показали, як зараз виглядає "Рудий ліс" - місце, яке першим отримало величезну дозу радіації після аварії реактора.

Відео з'явилося на сторінці "Dronarium Україна" в соціальній мережі Facebook.

"Без підпису це відео — одне мільярда типових кадрів з дрона початківця пілота. Без підпису. Але на відео, насправді, одне з найбільш брудних місць Зони відчуження - "Рудий ліс". Та дорога, що веде від Чорнобильської атомної станції в місто Прип'ять. Через "міст смерті". Той самий, на якому була добре видна пожежа на станції в перші години після катастрофи. Той самий, який прийняв на себе першу хмару частинок з палаючого реактора. Той самий, який за легендами вбив масу цікавих прип'ятчан", - йдеться у підписі до відео.

Як повідомляв Знай.uа, зону відчуження показали в романтичному підтексті.

Також Знай.uа писавпро те, як та де і знімали найпопулярніший серіал.