У своїй книзі Війна за креатив успішний письменник і сценарист Стівен Прессфилд описує перший створений ним по-справжньому великий фільм під назвою "Кінг-Конг живий", який вийшов в 1986. Про це повідомляє НВ.

Так, він розповів, що в прем'єрний вікенд відправився в приміський кінотеатр і в черзі за квитками запитав у хлопця про своій фільмі, на що отримав несхвальну відповідь.

"Я був знищений. Я був 42-річним, розведеним, бездітним, відмовилися від всіх нормальних захоплень, щоб слідувати за мрією про письменстві. І ось моє ім'я нарешті з'явилося в титрах гучного голлівудського проекту, але що в результаті? Я невдаха, пустушка, моє життя нічого не варто, як і я сам", - згадує Стівен.

Тоді він був на межі того, щоб усе кинути. Однак сценарист вирішив взяти участь у створенні цього голлівудського кінофільму. Навіть якщо він провалився в прокаті, це все одно величезне досягнення.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"В той момент я зрозумів, що став професіоналом. Я ще не досяг успіху. Але у мене вже був справжній провал", — пише Прессфилд.

Через кілька років на екранах з'явилися його наступні фільм, які мали великий фінансовий успіх і отримали визнання.

Для того, щоб домогтися успіху, спочатку потрібно впорається з провалами.

Рей Аллен, чемпіон NBA прославився завдяки своїм триочковим кидкам. Також він встановив, здається, всі можливі рекорди і став справжньою легендою.

В останні роки кар'єри, якийсь репортер написав про нього статтю, в якій назвав його кидки у стрибку "божим даром", на що Рей образився.

Співробітник ЗМІ звів до мінімуму значимість тих тисяч годин, які баскетболіст провів у спортзалі, відточуючи свою майстерність.

Великі завжди працюють більше і терплять поразку частіше, ніж всі інші.

Кевін Харт провів 8 років у дорозі, виступаючи з комедійними шоу буквально в сотні комедійних клубів майже в кожному з американських штатів.

"Мені потрібні були провали, щоб досягти успіху. Я знав, що якщо зможу знайти спосіб завоювати непривітну, байдужу аудиторію в цих клубах, у мене не буде проблем з залом, повним людей, що прийшли, щоб побачити мене", - пише він.

Слід зазначити, що від першого романа короля жахів Стівена Кінга під назвою "Керрі" відмовилися 27 видавців поспіль.

Ентоні Бурден майже 10 років готував помиї на низькопробних, темних кухнях, перед тим, як став чудовим шеф-кухарем.

Вони всі стали великими не тому, що це було дано. Вони були готові скористатися будь-якою нагодою, щоб продемонструвати свій талант, так як цілі витратили роки на досягнення своєї мети.

Малькольм Гладуелл популяризував "Правило 10 000 годин" — згідно якому ви повинні більше 10 тисяч годин займатися чим-небудь раніше, ніж станете професіоналом.

Термін "обдумана практика" або робота в правильному напрямку - це отримання зворотного зв'язку, навчання на певні помилки і досягнення малих цілей в процесі.

Для того, щоб домогтися неймовірного успіху, необхідно присвятити величезну кількість часу свого ремесла.

"Повторення може бути нудним або стомлюючим — ось чому так мало людей коли-небудь у чому-небудь досягає майстерності", - стверджує автор бестселерів Хел Элрод.

Більшість людей не буде витрачати час на те, щоб стати великими. В основному тому, що для них "добре" — це вже добре.

"Хороше — ворог великого. У нас немає чудових шкіл, в основному тому, що у нас є хороші школи. У нас немає видатного уряду, в основному тому, що у нас є гарний уряд. Мало кому вдається прожити чудову життя, в основному тому, що так легко задовольнятися гарним життям", - сказав Джим Коллінз.

"Ви хочете, щоб я поділився з вами формулою успіху? Насправді це дуже просто: помножте на два кількість своїх невдач. Ви вважаєте невдачу ворогом успіху. Але це зовсім не так. Ви можете бути збентежені невдачею або ж можете винести з неї уроки, тому продовжуйте і допускайте помилки. Зробіть всі, які тільки зможете. Бо пам'ятайте: саме так ви прийдете до успіху", — сказав Томас Дж. Уотсон.

Другий рецепт успіху полягає в тому, що потрібно потерпіти невдачу тисячі разів.

"Успішні люди не розглядають це як "вільний час". Вони розглядають це як єдине наявне у них час, який вони можуть витратити на те, чим дійсно хочуть займатися в житті. І вони цінують кожну хвилину", — затверджує Ніколас Коул.

Часто більшість людей витрачає свій вільний час на всілякі розваги. Вони не залишаючи ні найменшої можливості вчитися і рости.

Постійна навчання цілком може бути нудною і стомлюючої. Багато хто не роблять цього, і тому вони ніколи не стають великими в чим-небудь.

"У 99% невдах і успішних людей є одна спільна риса: вони всі ненавидять робити знову і знову одне і те ж. Різниця в тому, що успішні люди все одно це роблять", - сказав Даррен Харді.

Вільного часу не так багато, і потрібно вирішувати, використовувати його для того, щоб інвестувати в себе, в те, що вам необхідно для росту. Більшість бізнесменів називають це схемою "5−7 і 7−9".

"Мій мозок стає сильнішою з кожним днем, тому що я його треную", заявив Роберт Кійосакі.

Нагадаємо, що відомий російський письменник Олександр Проханов назвав репресії керівника СРСР Йосипа Сталіна в 30-х роках минулого століття "чудовими" і "чудовими".

Як повідомляв портал Знай.ua, між президентом України Володимиром Зеленським та президентом Європейської Ради Дональдом Туском відбувся серйозний телефонну розмову.

Також портал Знай.ua писав, що генеральний директор Tesla і SpaceX, а також знаменитий популяризатор науки Ілон Маск, займається не тільки розробками в космічній сфері і електромобілями. Є у нього і не менш захоплюючі проекти.